Izvor: Dnevnik | Petak, 30.12.2016.| 12:11
Izdvojite članak Odštampajte vest

Rekordna godina Luke Novi Sad - U 2016. pretovareno 1.180.000 tona robe

(Foto: PeterVrabel/shutterstock.com)
Luka Novi Sad ostvarila je ove godine dva rekorda, imajući u vidu pretovar robe na mesečnom i godišnjem nivou. U istoriji preduzeća godina na izmaku ostaće upamćena po 1.180.000 tona pretovarene robe, što je najveći obim ostvaren do sada.

- Gledajući mesečni rezultat pretovara, mart 2016. biće upisan kao "zlatan" sa 164.584 tona pretovarene robe - kaže direktor Luke Novi Sad Aleksandar Milovančev.

Kako je naveo Milovančev, navedeni rezultati i stabilni prihodi od zakupa skladišnog prostora pokazuju da menadžment i zaposleni tokom ove i prethodnih godina dobro upravljaju. Poređenja radi, kazao je on, morska Luka Bar, kojom gazduje crnogorska država, za deset meseci ove godine pretovarila je nešto više od 990.000 tona robe.

U vezi vlasničke transformacije direktor Milovančev nije hteo mnogo da govori.

– Rečeno nam je da se Luka Novi Sad mora privatizovati, jer idući u susret članstvu Srbije u Evropsku uniju, tamo nema nijedne luke u državnom vlasništvu. A to je upravo slučaj s novosadskom, čiji je kapital 99,3% državni. Imamo poverenje u državu da će vlasničku transformaciju sprovesti na korist preduzeća, zaposlenih, Grada Novog Sada i Srbije – rekao je Milovančev.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.