NavMenu

Košarkaš Nikola Peković kupio vilu Slobodana Miloševića - Za 900 kvadrata na Dedinju oko 2 mil EUR

Izvor: Blic Sreda, 28.12.2016. 15:46
Komentari
Podeli
Predsednik KK Partizan i košarkaš NBA ekipe Minnesota Timberwolves, Nikola Peković, kupio je kuću bivšeg predsednika Jugoslavije Slobodana Miloševića.

Peković se dogovorio da Mirjanom Marković suprugom Miloševića i sinom Markom Miloševićem o kupovini vile koja ima 900 kvadrata.

Čuvena vila u Tolstojevoj 33 na Dedinju, gde je Slobodan Milošević boravio dok je bio predsednik države, ima deset spavaćih soba, šest kupatila, dve recepcije i dve sobe za prijem. Prodaje se već 17 godina, a početna cena je bila 5 mil EUR. Kako piše današnji Blic, Peković je vilu kupio za oko 2 mil EUR.

Slobodan Milošević je 25. jula 1991. godine podneo zahtev Skupštini Beograda za otkup ovog objekta. Vrednost vile je procenjena na 7.381.502 tadašnjih dinara, a rok otplate bio je 38,5 godina. U to vreme, nemačka marka je vredela 14 dinara, ali je početnu sumu inflacija svela na oko 2.000 maraka, koliko ju je na kraju Milošević platio, piše današnji Blic.

Pravni naslednici vile u Tolstojevoj 33 su Mirjana Marković i njena ćerka Marija Milošević, dok se Marko Milošević svog dela odrekao u korist majke, ali je zadržao pravo na deo porodične kuće u Požarevcu.

Mira Marković i Marko Milošević dobili su izbeglički azil u Rusiji, pa u toj državi ne mogu da budu uhapšeni po srpskoj poternici koja je za njima raspisana zbog sumnje da su organizovali grupu za šverc duvana tokom devedesetih godina.

Srbija Markovićevu traži i zbog optužbe da je zloupotrebila službeni položaj prilikom raspodele stanova Vlade Srbije 2000. godine.

Marija Milošević poslednjih godina živi u Crnoj Gori.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.