NavMenu

Vrdnik dobija žičaru, adrenalin park i bicilističku stazu - Opština Irig razvija turizam na Fruškoj gori

Izvor: Dnevnik Sreda, 28.12.2016. 15:48
Komentari
Podeli
(Foto: Jaroslav Moravcik/shutterstock.com)
Irig je jedna od najnerazvijenih opština u Vojvodini, a privrednih kapaciteta gotovo da uopšte nema. Ipak, u Irigu postoji privredni potencijal koji nije dovoljno iskorišćen, a reč je o turizmu, čiji bi razvoj mogao doprineti povećanju zaposlenosti.

Da bi se to i desilo, usvojene su dopune Plana detaljne regulacije Staze zdravlja u Vrdniku kojim se planira postavljanje žičare, te izgradnja adrenalin parka i biciklističke staze.

Predsednik opštine Irig Stevan Kazimirović kaže da je dopuna odluke o Stazi zdravlja bila neophodna da bi se mogli realizovati planovi investitora i izgraditi žičara s gondolom, koja će ići od hotela Premier do etno-naselja Vrdnička kula.

– Naša opština će biti nosilac izrade plana, a novac će obezbediti vlasnik hotela i etno-naselja Milinko Cicmil. On će finansirati izgradnju žičare s gondolom, a naša obaveza je da obezbedimo sve potrebne saglasnosti koje će omogućiti da se taj projekat realizuje – kaže Kazimirović.

Vrdnička kula (Foto: Aleksandar Parezanović)Vrdnička kula

Opština Irig će, ističe Kazimirović, morati da menja još neke odluke, jer će projekat Staze zdravlja biti proširen pa će doći i do eksproprijacije zemljišta. Za finansiranje tog dela plana, opština će konkurisati kod države,jer nema novca.

– Za našu opštinu je taj projekat veoma značajan, jer smo se opredelili za razvoj turizma da bismo iskoristili potencijale u toj privrednoj grani po kojoj je Vrdnik odavno poznat. Tu su banja Termal, kao i jedan od najsavremenijih hotela u zemlji, etno-naselje... Siguran sam u to da će spoj potencijala i iskustva u turizmu dati dobre rezultate, a da će građani naše opštine imati od toga koristi - zaključuje Kazimirović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.