NavMenu

Grad Beograd za programe zaštite i razvoja prirodnih dobara izdvaja 49,7 miliona dinara

Izvor: Tanjug Četvrtak, 03.04.2008. 20:19
Komentari
Podeli

Za realizaciju programa zaštite i daljeg razvoja zaštićenih prirodnih dobara na teritoriji Beograda, u ovoj godini iz gradskog budžeta biće izdvojeno 49,74 miliona dinara, najavljeno je u Skupštini grada.

Vršilac dužnosti gradonačelnika Beograda Zoran Alimpić odobrio je uplatu sredstava, a prema planu gradske uprave grad će sa javnim preduzećem "Zelenilo Beograd" potpisati ugovor o održavanju i zaštiti Velikog ratnog ostrva u vrednosti od 25 miliona dinara.

Za održavanje prirodnih resursa Kosmaja, ugovor će biti potpisan sa javnim preduzećem "Srbijašume", a vrednost ugovora je 10 miliona dinara, dok će za brigu o Avali isto preduzeće dobiti 6 miliona dinara.

Prema planu gradske uprave, predviđeno je održavanje i razvoj prirodnih bogatstava u Banjičkoj šumi, Akademskom i Pionirskom parku, kao i zaštita grupe stabala u opštinama Obrenovac i Barajevo.

Skupština grada je u periodu od 1993. do 2008. godine donela niz posebnih rešenja o stavljanju pod zaštitu prirodnih dobara.

Rešenjima gradske uprave zaštićen je 21 spomenik prirode, botaničke i biološke vrednosti, kao i tri predela izuzetnih odlika - Avala, Kosmaj i Veliko ratno ostrvo.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.