Izvor: Beta | Sreda, 21.12.2016.| 17:14

Niška komora podelila nagrade za 2016. godinu - Od 2017. RPK Niš postaje deo jedinstvenog komorskog sistema

(Foto: sondem/shutterstock.com)
Regionalna privredna komora (RPK) Niša nagradila je u sredu, 21. decembra, preduzeća i pojedince koji su ostvarili značajne rezultate u godini koja je na izmaku.

Za doprinos razvoju privrede i menadžmenta plaketom i sumom od 50.000 dinara nagrađeni su gradonačelnik Pirota Vladan Vasić, direktor filijale DDOR u Nišu Nebojša Bogdanović i generalni sekretar RPK Niš Vladimir Dodić.

Za postignute rezultate u radu, plaketom su nagrađeni Tigar Tyers iz Pirota, Grammer system iz Aleksinca, LMB Soft iz Niša, Aerodrom Niš, Euro-komerc iz Prokuplja i D-company iz Babušnice.

Donacije komore od 100.000 dinara dobile su škole 14. oktobar iz Niša, Mladost iz Pirota, Specijalna škola Sveti Sava iz Prokuplja i Osnovna škola Smeh i suza iz Aleksinca.

Tradicionalne godišnje nagrade i donacije uručene su na sednici Skupštine RPK Niš, koja je bila i poslednja, pošto niška komora od 1. januara postaje deo jedinstvenog komorskog sistema.

Predsednik RPK Niš Dragan Kostić je podsetio da je ta komora osnovana pre 105 godina. - Potrudićemo se da sve ono što radi Privredna komora Srbije, efikasno i dobro radimo ubuduće u Nišu. Funkcionisaćemo kao jedan tim - rekao je Kostić.

On je istakao da je RPK Niš predlagala da Srbija ima pet samostalnih regionalnih privrednih komora, jer bi to za njih značilo da mogu da sarađuju s drugim komorama u svetu i da konkurišu za projekte. - Novi Zakon o komorama je međutim, usvojen ove godine, i RPK Niš ga je poštovala - rekao je Kostić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.