NavMenu

Jeftinije zemljište investitorima - Zrenjanin uređuje mini industrijsku zonu u Lazarevu

Izvor: eKapija Sreda, 21.12.2016. 14:24
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Aleksandar Parezanović)Ilustracija
U Lazarevu kod Zrenjanina se završava izgradnja nove trafo-stanice namenjene budućoj mini industrijskoj zoni. Zona ima mogućnost širenja na površini od 20 hektara, a kako očekuju u Lazarevu, nakon njenog infrastrukturnog opremanja, treba očekivati i dolazak određenih investitora, prenosi portal IloveZrenjanin.

– Adekvatno snabdevanje električnom energijom jedan je od preduslova za stavljanje te zone u funkciju, i ova investicija u tom pravcu vredna je 12 miliona dinara. Grad Zrenjanin i EPS – Elektrodistribucija Zrenjanin uložili su po šest miliona dinara u izgradnju trafo-stanice i očekujem u nekoj skoroj mogućnosti dalje opremanje ove zone u Lazarevu – rekao je predsednik Saveta MZ Lazarevo Radovan Tihomirović.

On je najavio završetak izgradnje potisnog kanalizacionog voda od tog naselja do Kleka, kao i izgradnju kanalizacije u samom Lazarevu, naredne godine, i njeno dovođenje do same zone.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić istakao je da grad nudi investitorima atraktivne industrijske zone, ali da interesovanje postoji i za gradnju proizvodnih pogona u manjim sredinama.

– Imamo 22 naseljena mesta u kojima živi više od 40 hiljada stanovnika, naših sugrađana i ideja nam je da zainteresovanim investitorima ponudimo neko možda jeftinije zemljište, za one koji ne pretenduju da budu baš u dobro opremljenim industrijskim zonama kao što je Jugoistok u Zrenjaninu. Ovde, u Lazarevu, završava se prva velika trafo-stanica, zemljište će vrlo brzo biti komunalno opremljeno i želja mi je da imamo nešto novo u ponudi kada promovišemo grad Zrenjanin kao dobro mesto za investiranje – kazao je gradonačelnik Zrenjanina.

Janjić je dodao da će bolje snabdevanje električnom energijom, vodovod i kanalizacija, biti na korist celog sela, ne samo industrijske zone, navodi portal IloveZrenjanin.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.