NavMenu

Nelli uvećava proizvodnju za 40% - Otvaranje novog pogona za proizvodnju čokolade u martu 2017.

Izvor: Lozničke novost Sreda, 21.12.2016. 12:29
Komentari
Podeli
U lozničkoj fabrici konditorskih proizvoda Nelli u toku je montiranje opreme najsavremenije linije za proizvodnju čokolade koja će biti pokrenuta u martu 2017. godine. Za sat vremena na novoj liniji biće pakovano 40 hiljada komada čokoladica od 5,5 grama, i deset hiljada čokolada od sto grama. Naredne godine proizvodnja će biti povećana za 40%, a sa novom linijom Nelli će imati kapacitet od osam hiljada tona.

Fabrika konditorskih proizvoda Nelli od osnivanja neprekidno raste, proširuje asortiman i popravlja kvalitet. Tako će nastaviti i naredne godine kada će biti pokrenuta nova fabrika čokolade čiji će proizvodi po svom kvalitetu i pakovanju biti u ravni najpoznatijih svetskih brendova u toj oblasti.

– U konditorskoj industriji kvalitet zavisi isključivo od mašina koje su jako skupe, zbog čega smo kupili najnoviju opremu od najboljih svetskih proizvođača. Vrednost novih mašina je oko 3 mil EUR. Sada montiramo opremu i računamo da će proizvodnja početi do marta 2017. godine - kaže vlasnik kompanije Mitar Obradović.

Kako ističe, očekivanja su da naredna godina bude najbolja od osnivanja.

- Proizvodnju ćemo u 2017. povećati za 40% - sada godišnje imamo 1.550 tona, sa novom linijom imaćemo kapacitet osam hiljada tona, a radićemo 2.500. U sledećoj godini očekujem da ćemo kao kompanija porasti 25% - naveo je Obradović dodajući da će nova savremena linija obezbediti proizvodnju 40 novih proizvoda.


Proizvodi kompanije Nelli, osim na srpskom dostupni su i na tržištima zemljama bivše Jugoslavije, Rumunije i Mađarske, a sve su prisutniji i u rafovima trgovina u Rusiji.

Kompanija Nelli ima oko 250 zaposlenih, a otvaranje nove fabrike čokolade doneće i 50 novih radnih mesta pa će sa 300 radnika biti najveći domaći poslodavac u ovom kraju i firma koja u asortimanu ima sto proizvoda.

Obradović do otvaranja nove fabrike čokolade planira i velike radove u krugu preduzeća, izgradnju distributivnog centra, i još neke novine koje će popraviti vizuelni identitet kompanije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.