NavMenu

PAMTIĆU U 2016: Tijana Bajović

Izvor: eKapija Sreda, 21.12.2016. 09:32
Komentari
Podeli
Tijana BajovićTijana Bajović
Tijana Bajović je već deset godina deo uspešnog menadžment tima kompanije Ringier Axel Springer. Nakon prve dve godine u kompaniji, 2008. je preuzela poziciju direktorke izdavaštva i rukovodila projektom prve integrisane redakcije u regionu, a od 2011. godine postaje zamenica generalnog direktora. Od septembra 2016. godine, Tijana Bajović je na poziciji Chief Revenue Officer (CRO) i odgovorna je za prihode i sektore prodaje celokupnog portfolija kompanije u Srbiji. Tijana je uspešno vodila najvažnije projekte kompanije, između ostalog, uspostavljanje najveće integrisane prodajne organizacije kod nas - Media Impact Srbija.

Pitali smo Tijanu Bajović šta je po njemom mišljenju obeležilo 2016. godinu?

DOGAĐAJ GODINE

- Meni je godinu za nama obeležio događaj vezan za ono najdragocenije što jedno društvo ima – decu. Postala sam majka dečaka Stefana, što je svakako najvažniji događaj u životu jedne žene. Kao majka, veoma sam ponosna na humanitarne akcije Blic fondacije čiji je cilj da pruže pomoć deci Srbije. Naime, u okviru jedne naše akcije Srce za decu pokrenuli smo, promovisali i aktivno učestvovali u projektu od nacionalnog značaja - da se svim porodilištima u Srbiji obezbede uređaji za neonatalni skrining sluha kod beba. Takve aparate imala su samo četiri porodilišta. Uspeli smo da za pet meseci opremimo svih 56 porodilišta u zemlji i da našim bebama obezbedimo sigurnu budućnost.

PROMAŠAJ GODINE

- Definitivno referendum i odluka o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije. Bregzit nije samo doveo do dubokih podela u jednom ozbiljnom društvu kakvo je britansko, već je poljuljan čitav koncept Evropske unije. Danas, šest meseci posle referenduma i dalje je nedoumica da li vlada u Londonu može unilateralno da aktivira procedure izlaska iz EU, o čemu tamošnji Vrhovni sud treba da donese konačnu odluku prvih dana naredne godine. Bregzit je doslovce potres čije sve posledice još nisu sagledane ni kada je reč o Britaniji, a ni Evropskoj uniji, kojoj teži i Srbija.

LIČNOST GODINE

- Donald Tramp kao fenomen koji je iznenadio svet. Uspeo je da pobedi medijsku mašineriju SAD, ali i ostatka sveta, suparnika sa ozbiljnim političkim pedigreom, brojne moćne lobije, očekivanja građanske klase, a verovatno i očekivanje većine političkih analitičara. Ulazak bračnog para Tramp u Belu kuću dokaz je da ništa nije nemoguće!

NAJBOLJI POTEZ DRŽAVE

- Smatram da je osnovna funkcija države da olakša svakodnevni život građanima, te da je za pohvalu dalje unapređenje e-Uprave, ali i konstantno pokretanje projekata od vitalnog značaja. U tom smislu, infrastrukturni projekti tokom ove godine zabeležili su vidne rezultate – otvorene su nove deonice autoputeva, kao i drugih regionalnih saobraćajnica. To ne sme da stane ni narednih godina. Svaki novi uspeh u tom segmentu je od značaja za svakodnevni život, ali i za stvaranje novih ekonomskih potencijala.


NAJLOŠIJI POTEZ DRŽAVE

- Nastavak agonije - pomoć neuspešnim državnim i javnim preduzećima koja odnose ogromne pare iz budžeta, a jedini efekat je prividni socijalni mir. Sa tom praksom će morati da se prestane i svako odlaganje neizbežnog samo komplikuje stvari.

ŠTA OČEKUJETE U 2017. GODINI?

- Očekujem da će vreme pred nama biti puno izazova i da će se stvari brzo menjati, kao što smo imali priliku da vidimo prethodnih godina. Medijska industrija se menja svetlosnom brzinom. Tehnološke inovacije i nove generacije neumitno nalažu konstantne promene i u našoj industriji. Ponosna sam što sam deo kompanije koja je lider u promenama. Od tradicionalnog print izdavača, Ringier Axel Springer je postala multimedijalna medijska kuća koja donosi inovacije i kreira nove trendove na tržištu Srbije. To je put kojim moramo nastaviti da rastemo i razvijamo se i u narednoj godini. Takođe, očekujem i jaču privrednu aktivnost - više stranih i pre svega domaćih investicija, jer jedino one mogu građanima koji suviše dugo žive u egzistencijalnoj neizvesnosti i strahu na srednji i duži rok obezbediti bolji život.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.