NavMenu

Nagradna igra sa fiskalnim računima počinje 1. januara - Glavne nagrade stan, automobili, putovanja...

Izvor: Blic Sreda, 21.12.2016. 09:25
Komentari
Podeli
(Foto: Aleph Studio/shutterstock.com)
Građani Srbije mogu već od 1. januara 2017. da počnu da skupljaju fiskalne račune kako bi učestvovali u nagradnoj igri i kao glavnu nagradu osvojili stan u Beogradu, saznaje Blic.

Ovaj list je još pre dva meseca objavio detalje velike nagradne igre koja je trebalo da počne u decembru, ali je ipak pomerena za januar. Prvi krug biće završen u martu, kada se očekuje i izvlačenje nagrada.

Prema izvoru Blica iz Vlade Srbije, do kraja 2017. biće najverovatnije održana još dva kruga nagradne igre, a sve u cilju podsticanja borbe protiv sive ekonomije i podizanja svesti građana o značaju uzimanja fiskalnih računa.

Inače, slične nagrade biće i u nastavku nagradne igre tokom 2017. godine. Kako navode u Vladi Srbije, stanovi, kao glavna nagrada, već su obezbeđeni.

- Najveći deo novca izdvojila su javna preduzeća koja imaju dobit, tako da je prvi ciklus nagradne igre pokriven. Izvesno je da ćemo kao nagrade imati, pored stana, i nekoliko automobila, i to najverovatnije fiat 500L, zatim porodična putovanja na Zlatibor, Staru planinu i još neke destinacije u Srbiji, kao i mnogobrojne manje nagrade, telefone, tablete, televizore, vaučere za kućne aparate, hranu i slično. Takođe, najverovatnije ćemo obezbediti i put u Njujork - objašnjava sagovornik Blica i dodaje da je fond nagrada ipak nešto manji nego što se u prvi mah planiralo.


Prema informacijama Blica, Vlada Srbije bi ove nedelje trebalo da usvoji zaključak o preciznim pravilima nagradne igre i ona će javnosti najverovatnije biti predstavljena u petak, na drugoj nacionalnoj konferenciji "Izlaz iz sive ekonomije" Američke privredne komore i NALED-a. Organizatori nagradne igre su Vlada Srbije, Državna lutrija Srbije, Poreska uprava i NALED.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.