NavMenu

U Srbiji se preko interneta u 2016. najviše kupovali mobilni telefoni

Izvor: eKapija Utorak, 20.12.2016. 15:29
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Stokkete/shutterstock.com)Ilustracija
U Srbiji se 2016. godine putem interneta najviše trgovalo mobilnim telefonima, kompjuterima i tehničkom opremom, pokazuje publikacija "KP Pregled", koju izdaje oglasni portal KupujemProdajem.

Kako je navedeno u saopštenju ovog portala, online trgovina u Srbiji beleži stalan rast, a tokom proteklih 12 meseci preko ovog sajta prodato je više od milion predmeta, ukupne vrednosti od 159,4 mil EUR. Sa 175.000 prodatih primeraka, ukupne vrednosti 19,6 mil EUR, mobilni uređaji zauzimaju prvo mesto. Kompjuteri i drugi aparati, kao što su kućni uređaji i elektronika, zajedno su premašili brojku od 180.000 prodatih primeraka, na šta su građani Srbije potrošili preko 12 mil EUR.

Zbog najviših cena, najveći promet u novcu preko portala KupujemProdajem ostvarile su nekretnine, sa skoro 44 mil EUR, te automobili sa više od 22 mil EUR.

Publikacija dalje pokazuje da su odeća, obuća i muzički instrumenti još neke od najtraženijih i najpopularnijih kategorija tokom 2016. godine, sa statistikom od preko 134.000 prodatih primeraka, dok su korisnici ovog portala znatan deo novca izdvojili i za poljoprivredne mašine i proizvode, zatim auto delove i raznu industrijsku opremu.

Zanimljivo je da je putem ovog portala u toku 2016. godine prodato više od 25.000 setova auto guma i felni, 5.000 traktora, 11.000 pasa, kao i oko 250 preduzeća.

"KP Pregled" pokazuje da prosečno vreme od postavljanja oglasa do prodaje mobilnog telefona iznosi 8 dana, za obuću je to 9 dana, dok oglasi za automobile, bicikle i kompjutere prodajom rezultuju u proseku za 11 dana, navedeno je u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.