NavMenu

GTZ sa 320.000 EUR pomaže modernizaciju komunalnih usluga u 16 srpskih opština - potpisani ugovori

Izvor: Tanjug Utorak, 01.04.2008. 17:53
Komentari
Podeli

Predstavnici 16 opština u Srbiji potpisali su 1. aprila ugovore s Nemačkom organizacijom za tehničku saradnju (GTZ) o zajedničkom projektu modernizacije komunalnih usluga u oblastima vodosnabdevanja, upravljanja otpadom i energetske efikasnosti u 2008, saopštila je Stalna konferencija gradova i opština (SKGO).

Ugovori su, u Skupštini grada Beograda, potpisani s predstavnicima SO Aleksandrovac, SO Raška, SO Topola, SO Ub, SO Arilje, SO Bačka Topola, SO Varvarin, SO Veliko Gradište, SO Vrnjačka Banja, SO Babušnica, SO Ćićevac, SO Majdanpek, SO Mali Zvornik, SO Svilajnac, SO Žitište i SO Golubac.

Opštine do 40.000 stanovnika, sa kojima su potpisani ugovori, odabrane su na osnovu konkursa za dostavljanje predloga čiji rok je bio 28. februar prošle godine.

Za projekat modernizacije komunalnih usluga u oblastima vodosnabdevanja, upravljanja otpadom i energetske efikasnosti, koji se sprovodi u okviru programa "Modernizacija opštinskih usluga", ove godine izdvojena su sredstva u iznosu od oko 320.000 EUR, a opštine će obezbediti oko 380.000 EUR iz sopstvenih izvora.

Prema ugovoru za 2008. godinu, GTZ će projekte pomagati sa do 50% vrednosti opštinske investicije, odnosno do maksimalnog iznosa od 30.000 EUR, a donacija uključuje i pomoć eksperata u planiranju i tehničkom izvođenju projekata.

Od 2004. do 2007. godne, realizovana su ili pokrenuta 73 projekta, vredna oko 3 mil EUR. Oko milion evra donirali su Nemci, navedeno je u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.