Izvor: eKapija | Ponedeljak, 19.12.2016.| 09:03
Izdvojite članak Odštampajte vest

"E-inkluzija" kao primer dobre prakse - Priznanje za projekat Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga

Ilustracija (Foto: sondem/shutterstock.com)
Projekat Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga "E-inkluzija: mobilni internet, elektronski servisi i obuka za seosko stanovništvo u pograničnom regionu" jedan je od 21 projekta koji su se našli u publikaciji "Priručnik dobrih praksi, bugarskog Ministarstva regionalnog razvoja i javnih radova", navedeno je u saopštenju Centra.

Publikacija je obuhvatila primere najbolje prakse u prekograničnim programima od 2007. do 2013. godine kojima je upravljalo ovo ministarstvo, a koji su ocenjeni kao najbolji u ostvarivanju istinske koristi za stanovništvo, ekonomiju i životnu sredinu u prekograničnim područjima.

Projekat "E-inkluzija: mobilni internet, elektronski servisi i obuka za seosko stanovništvo u pograničnom regionu" izabran je u konkurenciji od 393 projekta iz tri prekogranična programa: Srbija-Bugarska, Bugarska-Turska i Bugarska-Makedonija. Sproveli su ga Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga u partnerstvu sa Agencijom za ekonomski razvoj Kostinbrod i opštinom Surdulica, u okviru drugog poziva IPA CBC Bugarska-Srbija.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.