Izvor: Blic | Nedelja, 18.12.2016.| 18:09
Izdvojite članak Odštampajte vest

Hirurški blok u Vranju biće završen do kraja 2017. - U toku radovi na vodovodnom priključku, sledi izgradnja kanalizacione mreže

Ilustracija (Foto: nimon/shutterstock.com)
U Vranju je počela izgradnja vodovodnog priključka za Hirurški blok Zdravstvenog centra za medicinsko zbrinjavanje 280.000 pacijenata Pčinjskog okruga i Kosovskog pomoravlja.

Gradonačelnik dr Slobodan Milenković rekao je da će za priključak lokalna samouprava da plati 2,8 miliona dinara.

Zamenik generalnog direktora Vodovoda Božidar Đorđević saopštio je da će radovi biti završeni do kraja godine. Upozorio je da su radovi komplikovani i iziskuju veliku opreznost zbog bezbednosti radnika zbog tri trafo stanice i podzemnih elektro kablova.

Vranjske vodovodžije uskoro počinju i izgradnju kanalizacione mreže za novu velelepnu bolnicu pod jednim krovom. Prema rečima člana Gradskog veća dr Miroljuba Stankovića, gradske vlasti su se obavezale da sa ukupno 16 miliona dinara izgrade vodovodnu, kanalizacionu i mrežu za odviđenje atmosferske vode. Posle izgradnje infrastrukture, biće stvoreni uslovi za završetak izgradnje Hirurškog bloka vrednog 7,5 mil EUR.

Završetak gradnje bolnice pod jednim krovom sa 2,8 mil EUR finansiraće Evropska unija.

Zbog besparice i ekonomske krize, Hirurški blok od 5.236 kvadrata gradi se od 2006. godine.

Direktor Zdravstvenog centra dr Dragan Veličković najavio je da će velelepno zdanje na šest etaža biti useljeno do kraja iduće godine.

- Lokalna samouprava u obavezi je da izgradi infrastrukturu za hirurški blok. Probijeni su svi rokovi za završetak projekta izgradnje, koji će zameniti paviljonsku bolnicu. Zbog pravovremenog lečenja na jednom mestu i pod jednim krovom pacijenti više neće biti prinuđeni da odlaze u udaljene kliničke centre - rekao je dr Miroljub Stanković.

Hirurški blok imaće odeljenje hirurgije sa šest operacionih sala, dijagnostiku, intenzivnu negu, porodilište, patologiju sa obdukcionom salom, urgentno odeljenje sa svim specijalnostima, računarski centar i kabinete.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.