Izvor: eKapija | Subota, 17.12.2016.| 09:59
Izdvojite članak Odštampajte vest

Otvorena ski sezona na Staroj planini

Manifestacijom Ski opening, u petak (16. decembra 2016. godine) zvanično je otvorena skijaška sezona na Staroj planini. Za ljubitelje sportova na snegu pripremljene su tri staze, koje prate gondolu, a na kojima ima 30 centimetara utabanog snega.

Više od 500 skijaša i snoubordera prisustvovalo je otvaranju sezone, a kapaciteti hotela Stara planina su u potpunosti popunjeni, saopštili su organizatori manifestacije JP Stara planina i JP Skijališta Srbije.

- Ovo je bez sumnje veliki turistički potencijal, ali nije dovoljno iskorišćen zbog mnogo razloga i mora da postane celosezonska turistička destinacija. Pre svega treba da uradimo put i bez toga dalji razvoj neće imati svrhu. Potrebno je da završimo komunalnu infrastrukturu kako bi privukli strane investitore da ulažu u smeštajne kapacitete kao i u druge turističke sadržaje koji ovde nedostaju - rekao je potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić koji je prisustvovao otvaranju.

Prema rečima direktora JP Stara planina Miloša Adamovića, ovo je destinacija koja će u narednom periodu doživeti brz razvoj.

- U planu je proširenje smeštajnih kapaciteta, izgradnja novog hotela, prodavnica, restorana i ostalih komercijalnih objekata za razvoj turizma. Mi smo zadovoljni planom, ali nam je od izuzetne važnosti da gosti koji borave u hotelu Stara planina imaju maksimalnu udobnost tokom boravka. Želja i cilj je da ovaj deo Srbije postane turistički atraktivna destinacija, i JP Stara planina uložiće napore da se planirani projekti realizuju u što kraćem roku, kao i da omogućimo povoljnu klimu domaćim i inostranim investitorima da ulažu u razvoj turizma.

Direktor Skijališta Srbije Dejan Ćika naglasio je da je sezona skijanja na Staroj planini počela mnogo ranije nego prošle godine i da skijaši skijaju na stazama ovog centra još od 12. decembra.

- Od momenta kada su se temperature spustile ispod -3 stepena, sistemi za veštačko osnežavanje rade bez prestanka. Zahvaljujući njima otvorili smo ski sezonu pre zvaničnog Ski openinga. Prva dva dana, sadržaji Skijališta Srbije su besplatni za posetioce ove planine, dok će poslednja dva dana važiti popust od 70% - rekao je Ćika. Takođe je dodao da se intenzivno osnežavaju i ostale staze kako bi ski centar što pre bio pušten u rad u punom kapacitetu.

Ovogodišnji Ski Opening, pored skijanja i snouborda, posetiocima nudi raznovrsan program, degustacije lokalnih proizvoda, promocije domaće radinosti, ali i brojne igre na snegu uz odličnu muziku DJ-a.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.