NavMenu

PKS pozvala domaće firme za učešće na međunarodnim sajmovima u 2017.

Izvor: eKapija Nedelja, 18.12.2016. 18:19
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Brian A Jackson/shutterstock.com)Ilustracija
Privredna komora Srbije pozvala je kompanije da se prijave za učešće na velikim međunarodnim sajmovima u 2017. godini među kojima su Prodexpo i Mosbuild u Moskvi, Vitafoods Europe u Ženevi, Franchise Expo u Parizu. Nastup domaćih firmi na ovim sajamskim manifestacijama PKS organizuje u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije (RAS) ili samostalno.

Sajam Prodexpo u Moskvi održaće se od 6. do 10. februara 2017. godine. Pravo učešća u okviru nacionalnog štanda Srbije imaju privredna društva, preduzetnici i poslovna udruženja registrovana u Srbiji koja se bave proizvodnjom gotovih i polugotovih proizvoda iz oblasti prehrambene industrije. Rok za prijavu učešća na sajmu je 26. decembar 2016. godine, a potrebna dokumentacija trebalo bi da se dostavi na e-mail: jovanka.calina@pks.rs i b2b@ras.gov.rs .

Sajam građevinske industrije Mosbuild u Moskvi, biće održan od 4. do 7. aprila 2017. godine. Mosbuild (www.worldbuild-moscow.ru) je najveći sajam građevine i opremanja u Rusiji i regionu, a spada i među vodeće sajmove iz ove industrije u svetu. Na jednom mestu spaja proizvođače, dobavljače, distributere, maloprodajne lance, arhitekte i dizajnere iz Rusije i celog sveta. Od 2017. godine sajam Mosbuild postaje deo WorldBuild koncepta, a izlagačima se pruža mogućnost korišćenja besplatne onlajn platforme WorldBuild365 preko koje mogu svoje proizvode i usluge da predstave kupcima i distributerima iz celog sveta.

U okviru nacionalnog štanda mogu da se predstave privredna društva, preduzetnici i poslovna udruženja registrovana u Srbiji koja posluju u oblasti građevinske industrije, a rok za prijavu je 28. decembar. Potrebnu dokumentaciju dostaviti na e-mail: jovanka.calina@pks.rs, sanja.nesic@pks.rs i b2b@ras.gov.rs .

Srpske kompanije imaju mogućnost da se uz podršku PKS predstave i na sajmu Vitafoods Europe u Ženevi (www.vitafoods.eu.com), jednom od najuglednijih međunarodnih sajmova dijetetskih suplemenata, nutriceutike i prirodne kozmetike u Evropi, koji će se održati od 9. do 11. maja 2017. Rok za prijavu učešća na sajmu je 22. decembar. Potrebnu dokumentaciju dostaviti na e-mail: sanja.nesic@pks.rs; jovanka.calina@pks.rs i milena.bickov@pks.rs.


PKS prvi put organizuje i nastup srpskih privrednika na međunarodnom sajmu franšizinga, Franchise Expo, koji će se održati od 19. do 22. marta 2017. godine, u Parizu. Franchise Expo (www.franchiseparis.com) okuplja sve najprestižnije brendove sveta iz svih privrednih delatnosti (preko 75 sektora), kao i one koji su tek u razvoju. Na Sajmu će se predstaviti više od 500 izlagača (brendova) i predviđene su svakodnevne konferencije na kojima će predavanja držati svetski poznati eksperti. Statistika prikazuje da 75% izlagača, na ovom Sajmu, sklopi direktne ugovore sa kandidatima firmama (primaocima franšize). Rok za prijavu učešća na ovom sajmu je 27. decembar, a potrebna dokumentacija dostavlja se na e-mail: marica.vidanovic@pks.rs i jovanka.calina@pks.rs.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.09.2024.  |  Građevina

RGZ: Ministar Vesić godinama pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu katastra

Republički geodetski zavod ocenio je da "ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić svojim dugogodišnjim nečinjenjem direktno krši zakon i pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu Republičkog geodetskog zavoda". - Uprkos našim upozorenjima, ministar je u dva mandata ignorisao svoje zakonske obaveze i time jasno pokazao nameru da destabilizuje ovu važnu instituciju - navodi se u saopštenju RGZ. Dodaje se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.