NavMenu

Kromberg&Schubert i zvanično vlasnik zemljišta u Kruševcu - Gradnja fabrike vredne 26 mil EUR počinje do kraja 2016.

Izvor: eKapija Petak, 16.12.2016. 12:16
Komentari
Podeli
(Foto: Santiago Cornejo/shutterstock.com)
Ugovor o otuđenju građevinskog zemljišta bez plaćanja naknade potpisali su u sredu (14. decembra 2016. godine) gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović i direktor kompanije Kromberg&Schubert Tanja Milisković.

Time je kompanija Kromberg&Schubert i formalno postala je vlasnik parcele na lokaciji Konjički klub, ukupne površine 62.140,74 m2. Tu će biti izgrađen industrijski objekat namenjen proizvodnji žičnog sistema, kablova i proizvoda tehnologije brizganja u oblasti automobilske industrije.

Procenjena tržišna vrednost zemljišta je nešto više od 3 mil EUR, prenosi sajt grada Kruševca.

Kompanija Kromberg&Schubert obavezala se da izvrši početnu investiciju u osnovna sredstva u iznosu od oko 26 mil EUR do kraja 2022. godine (ukupno oko 29). Biće izgrađen proizvodni objekat veličine 21.000 kvadratnih metara, sa kasnijim proširenjem za još 12.000 i obavezom zaposlenja u prvoj fazi oko 2.500 radnika, dok bi se kasnije ta cifra povećala na 4.000.


Prema rečima gradonačelnika Dragog Nestorovića pripremni radovi za početak izgradnje su u toku, a početak se očekuje do kraja godine.

Do sada se Nacionalnoj službi zapošljavanja u Kruševcu prijavilo više od 2.000 kandidata zainteresovanih za zaposlenje u ovoj fabrici, koja će selekciju vršiti prema kriterijumima svoje poslovne politike, potrebi za određenim radnim mestima i traženim kvalifikacijama.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.