Izvor: Tanjug | Petak, 16.12.2016.| 12:13
Izdvojite članak Odštampajte vest

U smederevskoj železari Hesteel rade obe visoke peći - Potrebno nekoliko stotina novih radnika, uskoro prvi konkursi

(Foto: zelsd.rs)
U smederevskoj železari Hesteel Srbija rade obe visoke peći i zbog veće proizvodnje trebalo bi da se zaposli još nekoliko stotina radnika u proizvodnim pogonima, rekli su predstavnici sindikata železare, dodajući da će već početkom januara 2017. biti raspisani prvi konkursi.

- Neophodno je još nekoliko stotina radnika i očekujemo već početkom januara da budu raspisani konkursi za prijem u proizvodne pogone. Fale zavarivači, vozači dizalica, operatori, električari... - rekao je predsednik ASNS u Hesteel Srbiji Saša Čolić i rekao da su radnici spremni za povećanje proizvodnje u narednom periodu.

Čolić je naglasio da je novi poslodavac doneo znanje i novac, kao i novu racionalizaciju i optimizaciju proizvodnje i manje troškove. On očekuje nove nabavke i da će proizvodnja biti oko 1,6 miliona tona u narednoj godini.

Predsednik Samostalnog sindikata u Hesteel Srbija Siniša Prelić rekao je da su radnici posle nekoliko teških godina sa novim poslodavcem Hesteel-om zadovoljni i da mogu da rade kako najbolje znaju.

- Možemo da ostvarimo rezultate koji su planirani. Radnici su relaksirani i tu nema nikakvih problema. Radnicima je falio pravi poslodavac - rekao je Prelić ističući da će sa njim dobiti jednu od najsavremenijih organizacija rada.

On je potvrdio da su zarade radnicima povećane u oktobru i da su sada zadovoljavajuće, pošto su više nego u sličnim kompanijama u okruženju.

- Verujemo da će sa profitom u železari biti i veća zarada - naveo je Prelić.

On je rekao i da će proizvodnja u železari u narednom periodu biti automatizovana i da će železara dobiti nove pogone, a možda i liniju koja će praviti gotove proizvode.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.