Izvor: eKapija | Petak, 16.12.2016.| 08:44
Izdvojite članak Odštampajte vest

Preko mobilnih telefona do pametnih gradova - Finale prvog takmičenja za IT preduzetnike 17. decembra u Beogradu

Ilustracija (Foto: Monkey Business Images/shutterstock.com)
Nakon četiri meseca intenzivne obuke u ICT Hub-u i razvijanja aplikacija za rešavanje aktuelnih problema u saobraćaju, turizmu, ekologiji i kupovini, u subotu, 17. decembra u Skupštini Grada Beograda biće proglašeni pobednici prvog takmičenja za IT preduzetnike baziranog na mobilnim aplikacijama Telenor Smart City Challenge Serbia 2016, saopštili su organizatori.

Među finalistima ovog takmičenja, koje organizuje udruženje BEUM uz podršku Telenora, ICT Hub-a i Friedrich Numann fondacije, su preduzetnici koji su osmislili aplikacije za lociranje reciklažnih kontejnera, otkrivanje akcija i popusta preko samih korisnika, reciklažu ostataka hrane u marketima i restoranima, razmenu knjiga i stripova, kao i aplikaciju koja meri pređenu putanju korisnika, pa čak i onu za lakše pronalaženje ekipa za mali fudbal.

Prvoplasirani timovi ulaze u partnerski odnos sa Telenorom, a nagradni fond od 10.000 EUR biće raspoređen na 5.000, 3.000 i 2.000 EUR za tri najbolje ekipe. Pored dvonedeljnog putovanja u Tel Aviv, druga nagrada za pobednički tim je explainer video u trajanju od 2 minuta od Jolene Luut studija za animaciju, a investicioni fondovi Start Labs i South Central Ventures prate razvoj ideja i potencijalno će investirati u njih. Podstiče se kreiranje najboljih rešenja baziranih na aplikacijama za pametne gradove.

U finalni krug prvog takmičenja ovog tipa u regionu prošlo je 10 finalista koji razvijaju svoje ideje do finalnog događaja, gde će se predstaviti žiriju i publici i saznati ko će osvojiti vredne nagrade, navedeno je u saopštenju organizatora.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.