NavMenu

PAMTIĆU U 2016: Vladislav Lalić

Izvor: eKapija Četvrtak, 15.12.2016. 15:52
Komentari
Podeli
Vladislav LalićVladislav Lalić
Vladislav Lalić je deo IKEA porodice već dve decenije, a karijeru je započeo još devedesetih godina, kao business developer za tržište bivše Jugoslavije, gde je bio zadužen za razvoj poslovanja.

Sada je na poziciji regionalnog direktora za razvoj kompanije IKEA za Jugoistočnu Evropu. Govori pet jezika i strastveni je sportista.

Pitali smo Vladislava Lalića, šta je po njegovom mišljenju obeležilo 2016. godinu?

DOGAĐAJ GODINE

- Kao veliki ljubitelj sporta, smatram da su bez sumnje 2016. obeležili naši sportisti i njihovi uspesi na proteklim Olimpijskim igrama. Ako bih gledao sa profesionalne strane, bez sumnje to bi bio početak gradnje prve robne kuce IKEA u Beogradu i Srbiji, na koju se čekalo skoro 25 godina.

PROMAŠAJ GODINE

- Mislim da ne bih rekao ništa novo ako bih spomenuo izbegličku krizu i terorističke napade. Ogromne ljudske patnje, uz činjenicu da se svet u kome živimo definitivno menja i postaje mnogo nesigurnije mesto za zivot. Sve to će imati značajne posledice, na način na koji ćemo živeti i raditi u budućnosti.

LIČNOST GODINE

- Novak Đoković. Ne samo zbog izuzetnih sportskih uspeha koje je postigao, već pre svega zbog vrednosti koje su kamen temeljac njegovih uspeha. Vrednoća, upornost, istrajnost, poštenje, vera u sebe i ono sto radi, asketizam i još mnogo toga su vrednosti koje treba da budu primer celokupnom našem društvu.

NAJBOLJI POTEZ DRŽAVE

- Iz mog iskustva to bi bila, uopšte, jedna velika posvećenost odnosu sa stranim investitorima.

Država ulaže veliki napor i trud da privuče strane investicije i to se oseća u svakodnevnim kontaktima i radu. Konkretno - to bio zakon o objedinjenoj proceduri, za šta je IKEA bila preteča, zahvaljujući-pilot projektu formiranja zajedničke Radne grupe. Takođe, i izmena procedura za izdavanje građevinskih dozvola.

NAJLOŠIJI POTEZ DRŽAVE

- Uz sve gore navedeno, i pored velike želje i posvećenosti, i dalje postoji značajan prostor za unapređenje efikasnosti državnog aparata.

ŠTA OČEKUJETE U 2017. GODINI?

- Očekujem da IKEA otvori vrata svoje robne kuće u Beogradu i poželi dobrodošlicu prvim kupcima leta sledeće godine. Takođe, očekujem početak gradnje naših objekata u Ljubljani i Bukureštu, što znači da će IKEA u toku sledećih godina investirati više od 250 mil EUR u ovaj region. Na makroekonomskom planu, u Srbiji očekujem privredni rast, ekonomsku stabilnost i nastavak ambicioznih reformi, čiji će rezultat biti povećanje ne samo stranih, već i domaćih direktnih investicija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Cena izgradnje Tiršove 2 porasla na 141,6 mil EUR - Ugovor dodeljen konzorcijumu 10 firmi

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je odluku o dodeli ugovora za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2 grupi ponuđača koja se i jedina javila na prethodni tender, a vrednost dodeljenog ugovora je 141 mil EUR sa PDV-om (16,6 milijardi dinara). Konzorcijum firmi SMB Gradnja, W.D. Concord West, Telegroup, MPP Jedinstvo ad Sevojno, A.R.J Technology, DBS, Elektrozapad, Ipon Sistem, Premer Savković i PP Inženjering Stojanović je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.