Izvor: eKapija | Četvrtak, 15.12.2016.| 13:56
Izdvojite članak Odštampajte vest

Proglašeni lideri hotelsko-turističke industrije - Dodeljena jubilarna deseta priznanja Ambasadori dobre usluge

Na gala večeri, održanoj 14. decembra 2016. u beogradskom hotelu Crowne Plaza, dodeljena su jubilarna priznanja Ambasadori dobre usluge najistaknutijim ličnostima i organizacijama iz sveta turizma i hotelijerstva. Ova ugledna priznanja već desetu godinu dodeljuje Turistički Svet u saradnji sa Udruženjem za turizam PKS, a pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Orden "Ambasador dobre usluge" I reda dodeljen je Novaku Đokoviću, kao priznanje za izuzetan doprinos imidžu naše zemlje u svetu. Nagradu je uručio potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, a u Novakovo ime orden su primili njegovi roditelji, Srđan i Dijana Đoković.

Zlatne povelje "Ambasador dobre usluge" uručene su prof. dr Milovanu Stanišiću – predsedniku Univerziteta Singidunum, Danilu Mariću – direktoru kompanije Unionclean, i Žarku Raduloviću – suosnivaču hotela Splendid Conference & SPA Resort iz Budve, kom je takođe dodeljeno priznanje za decenijsko trajanje u izgrađivanju sopstvenog luksuznog brenda i prepoznatljivih standarda kvaliteta.

Jubilarno priznanje "Ambasadori dobre usluge" pripalo je kompaniji UTP Morava iz Čačka, povodom 70 godina postojanja, i beogradskom IN Hotelu, za 10 godina trajanja. Za lidera hotelske industrije proglašen je Aleksandar Vasilijević, generalni direktor Falkensteiner hotela iz Beograda.

Nagrade su dobili i najbolji hotelski menadžeri u 2016: Nemanja Mihajlović, direktor prodaje Metropol Palace Hotela u kategoriji "Menadžer prodaje", Maja Remetić, PR & Marketing menadžer Hotela Solaris, Vrnjačka Banja u kategoriji "PR & Marketing menadžer", Saša Marjanović, menadžer recepcije hotela Tulip Inn Putnik Beograd u kategoriji "Menadžer recepcije", Jelena Veljanović, menadžer hotelskog domaćinstva hotela Envoy Beograd, u kategoriji "Menadžer hotelskog domaćinstva", Marija Nikolić, koordinator Wellness centra Kovilje, SB Banja Koviljača, u kategoriji "Wellness & SPA menadžer" i Milan Petrović, F&B menadžer hotela Srbija, Vršac u kategoriji "F&B menadžer".

Komnen Bakić, šef kuhinje restorana Prime hotela Crowne Plaza, Beograd poneo je titulu "Chef of the year", a jubilarno priznanje "Chef of the decade" pripalo je Stambolu Geštamovu, šefu kuhinje hotela Park.

Priznanja za novi kvalitet dobili su Etno naselje Vrdnička kula, Vrdnik i Grey Hotel, Kopaonik. Priznanje PRESS zvezdica poneli su Kraljevi čardaci spa, Kopaonik.

Nagradu za ekskluzivni nacionalni suvenir primila je firma Maruška iz Preljine, Čačak. Priznanje za medijskog partnera hotelsko-turističke industrije pripalo je SAT Media Grupi, a priznanja za partnere hotelske, a pripala su firmi Winterhalter Gastronom YU, Beograd i Ugostiteljsko-turističkoj školi, Beograd.

Počasni predsednik ovogodišnjeg Stručnog žirija za izbor najboljih i najuspešnijih u hotelskoj industriji u 2016. godini je prof. dr Slobodan Unković, emeritus.

Na ovom elitnom događaju okupili su se hotelijeri i njihovi poslovni prijatelji i kolege iz zemlje i inostranstva, kao i predstavnici institucija, medija i diplomatskog kora. Povodom desetogodišnjice dodele priznanja "Ambasadori dobre usluge", gostima su predstavljeni i svi dosadašnji dobitnici ove prestižne nagrade, a uručene su i zahvalnice za višegodišnju saradnju sa redakcijom časopisa Turistički Svet.

- Ideja organizatora - redakcije časopisa Turistički Svet je da ovo esnafsko okupljanje, koje je već samo po sebi praznik hotelske industrije, već u 2017. preraste u tradicionalno druženje hotelijera i njihovih prijatelja iz zemlje i regiona na kraju uspešne poslovne godine, druženje kakvo pripadnici ove ambasadorske profesije i zaslužuju - poručila je Ljiljana Rebronja, urednica časopisa Turistički Svet i organizator ovog skupa.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.