Izvor: eKapija | Sreda, 14.12.2016.| 15:54
Izdvojite članak Odštampajte vest

Mlada beogradska firma Imperio projektuje i oprema enterijere - U planu osvajanje inostranstva i ulazak na tržište opreme za hotele

Naša ciljna grupa su klijenti koji žele viši nivo opremanja svojih enterijera, u smislu dizajna, materijala, kao i zahtevnosti samog izvršenja posla. Do sada smo opremali privatne i poslovne prostore - prodavnice, laboratorije, kancelarije, a najveću satisfakciju nam predstavljaju zadovoljni klijenti. Posebno smo ponosni na nekoliko velikih projekata koje smo uspešno realizovali u Makedoniji, Crnoj Gori i Austriji. Sada radimo na osvajanju stranog tržišta, što i jeste naš krajnji cilj.

Ovako Danilo Plavšin, generalni direktor i osnivač kompanije Imperio, objašnjava svoju poslovnu viziju. U razgovoru za eKapiju on kaže da asortiman podrazumeva nameštaj domaće proizvodnje i zato je dogovorena saradnja sa firmom koja izrađuje te komade, tako da su izbegnuta u startu velika ulaganja u mašine i čitav proizvodni pogon. Ideja je da Imperio obezbedi dovoljno posla na tržištu opremanja enterijera, kako bi se pokrili troškovi proizvodnje.

- Za sada se izdvajamo konkurentnom cenom proizvoda. Imamo i raznovrstan uvozni program koji obuhvata rasvetu, mebl štofove, zavese, tepihe renomiranih proizvođača sa tržišta Nemačke, Slovenije, Belgije, Poljske i Italije. Na zahtev klijenta možemo da odgovorimo i na potrebe molerskih i drugih zanatskih radova, kao i dekorativnog uređenja, i na taj način pružamo kompletnu uslugu opremanja prostora - ističe Plavšin.

Imperio je osnovan 1. decembra 2015. godine i za sada uspešno posluje već godinu dana. Firma se bavi projektovanjem i opremanjem enterijera, a u početku su tim činili menadžer prodaje, finansijski direktor, arhitekta i dizajner enterijera. Ovo još uvek relativno mlado preduzeće i danas zapošljava četiri radnika, uz plan da se u budućnosti dodatno razvija. U zavisnosti od projekta na kome rade, angažuju određeni broj stručnjaka i spoljnih saradnika.

- Da biste osnovali firmu, posebno u sektoru usluga, često nisu potrebna velika ulaganja, već dobra ideja i mnogo energije. Prilikom osnivanja nismo koristili programe državnih fondova, niti komercijalne kredite, a početna ulaganja su se odnosila na troškove osnivanja firme, iznajmljivanje poslovnog prostora i plate – kaže naš sagovornik.

Zadovoljni klijenti kao najbolja reklama

On ističe da su u startu uložili mnogo vremena u edukaciju, analizu, planiranje i osmišljavanje poslovanja, a vremenom su počeli da investiraju i u marketing firme, pa je trenutno u izradi kompanijski sajt.

- Kada je u pitanju konkurencija, posmatramo je kao dodatni pogon. Ona nas motiviše da budemo bolji i inovativniji. Trudimo se da prema svakom klijentu imamo personalizovan pristup, kako bismo obezbedili poverenje i što bolji odnos cene i kvaliteta proizvoda, a najvažniji rezultat nam je zadovoljan kupac koji će dati najbolju reklamu – preporuku – navodi Plavšin.

On ističe zadovoljstvo rezultatima poslovanja u prvoj godini rada i napominje da Imperio svoj uspeh meri ostvarenim prometom i brojem klijenata, odnosno referencama. Iako smatra da u našoj zemlji uloženi rad često ne korespondira rezultatima, veruje da će se u budućnosti privredni okvir promeniti nabolje. Pošto firmu čini uglavnom mlad kadar, kaže da im veliki trud i rad ne padaju teško.

- Poslovnu klimu u Srbiji uporedio bih sa klimom u smislu vremenskih uslova. Nekada sija sunce, nekada pada kiša. Bitno je ne odustati kada je teško, niti se opustiti kada se nižu dobri poslovni rezultati. Potreban je veliki rad, trud i energija koji se ulažu u posao, jer se svi na tržištu borimo za rezultate, a samo najuporniji opstaju – kaže Danilo Plavšin.

U planu nove investicije i osvajanje tržišta

Sagovornik eKapije smatra da je glavni izazov u svakom poslu razumeti kupca.

- Treba razumeti kupca koji želi da se napravi određeni komad nameštaja baš onakav kakav je zamišljen ili kada daje prekratke rokove da se završe radovi. Imali smo nedavno projekat za kompletno opremanje prodavnice čija je površina veća od 100 m2, a rok je bio 15 dana. To donosi stres i pritisak, ali ako uspemo u tome i klijent je zadovoljan, mi smo zapravo uradili dobar posao - smatra Plavšin.

Kao izazov ističe i cenu proizvoda jer je danas konkurencija veoma izražena, a poslovi sa velikim količinama nameštaja ili bilo kog drugog proizvoda, gde se u skladu sa ekonomijom obima ostvaruje veća razlika u ceni, sve su ređi.

- U narednom periodu planiramo da investiramo u opremanje poslovnog prostora, odnosno u eksponate, kako bismo klijentima predstavili naše mogućnosti. U fazi razvoja je i jedna sasvim nova ideja za otvaranje novog segmenta na tržištu opreme za hotele i korporacije. Kada je u pitanju zapošljavanje, kako se posao bude širio širićemo i tim ljudi. Trudimo se da angažujemo mlade i stručne ljude, kako bismo napravili dobar spoj energije, novih znanja, a vremenom i iskustva - zaključuje Danilo Plavšin.

M.A.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.