Izvor: eKapija | Utorak, 13.12.2016.| 15:22
Izdvojite članak Odštampajte vest

Helios postaje evropski centar japanske kompanije Kansai Paint

(Foto: Efetova Anna/shutterstock.com)
Novi vlasnik slovenačke fabrike boja i lakova Helios je japanski Kansai Paint, a slovenačka grupacija će postati evropski centar japanske kompanije. Predsednik kompanije Kansai Paint Hiroši Išino kaže da za Kansai Paint grupacija Helios, sa prometom od skoro 400 mil EUR, predstavlja stub na veoma važnom tržištu Evrope.

- Već smo imali jako prisustvo u Aziji, Africi i na Bliskom Istoku, ali vrlo ograničeno u Evropi, tako da je kupovina izvršena sa ciljem da razvijemo i proširimo poslovanje u segmentu premaza na tom kontinentu. Drago nam je što smo pronašli kompaniju kao što je Helios, sa kompatibilnom poslovnom filozofijom i velikim potencijalom da postane još značajnija u evropskoj industriji premaza. Želimo da razvijemo Helios tako da postane jak evropski centar za inovacije, sa najboljim znanjem i stručnošću u različitim segmentima premaza - naglasio je on.

Grupacija Helios će postati evropski centar za inovacije, istraživanje i razvoj, proizvodnju i distribuciju kompanije Kansai Paint. Kansai će podržati Helios u razvoju jake pozicije u globalnim nabavkama.

Proizvodni programi i vodeći brendovi grupacije Helios biće zadržani i nastaviće da se razvijaju u okviru postojeće organizacione i upravljačke strukture.

Helios će predstaviti nove proizvode na postojećim tržištima i dobiće nov pristup velikim tržištima Azije i Afrike. Ovo takođe znači veću sigurnost za radna mesta u kompanijama grupacije Helios.

U sinergiji centara znanja kompanije Kansai, proizvodne prakse i veštine kompanije Helios dodatno će se razvijati. Kansai će ponuditi veliku podršku i praktično znanje o proizvodnim sistemima i naprednim tehnologijama.

David Kubala, jedan od dvojice generalnih direktora grupacije Helios, kaže da Kansai Paint predstavlja novu razvojnu platformu za Helios. - To znači da ćemo ubuduće nastaviti da uvodimo nove proizvode. Takođe ćemo moći da prodremo na nova tržišta, kao što su azijsko i afričko, gde Kansai Paint ima snažno prisustvo - dodaje.

Kompanija Helios, inače, posluje i u Srbiji preko fabrike Helios Srbija iz Gornjeg Milanovca.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.