NavMenu

Stigle dve ponude za Sava centar - Produžen rok za potencijalne partnere

Izvor: Blic Utorak, 13.12.2016. 15:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pavel L Photo and Video/shutterstock.com)Ilustracija
Za podnošenje dokumnetacije za partnerstvo Gradu Beogradu za Sava centar potencijalni investitori imaju još 15 dana, za koliko je produžen rok za prijavljivanje, piše dnevni list Blic.

Rok je produžen na zahtev jednog od ponuđača, kako bi stigao potpuno da se pripremi, kaže za ovaj list Dragutin Nenezić, zamenik šefa kabineta gradonačelnika za investicije i stanovanje.

- Zasad su sigurna dva ponuđača, ali imamo razlog da verujemo kako će se u međuvremenu pojaviti i treći - rekao je Nenezić.

Za kongresni centar, čija se vrednost procenjuje na 108 mil EUR, interesovanje su već iskazali Delta holding i Aerodrom Nikola Tesla, te se spekuliše da su upravo to ponuđači koji se pominju, piše Blic.

Podsećamo, Grad Beograd je u oktobru objavio da će za Sava centar potražiti partnera, jer nema drugih načina da se izbori sa gubicima ovog javnog preduzeća. Sa partnerom bi osnovao zajedničko privredno društvo, u čiji bi kapital Grad uneo objekte i zemljište, dok bi partner obezbedio sredstva za rekonstrukciju objekata, kao i profesionalni menadžment. Grad bi zadržao većinsko vlasništvo od 51%.

Prema procenama, za rekonstrukciju Sava centra, u koji se nije ulagalo 40 godina, potrebno je između 15 i 20 mil EUR. Sav trošak rekonstrukcije snosio bi parner, koji pritom ne bi smeo da koristi sam objekat kako bi obezbedio finansiranje te obnove, piše Blic.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.