NavMenu

Kokteli, šampanjac ili kuvano vino - Gde dočekati Novu godinu u Beogradu?

Izvor: eKapija Utorak, 13.12.2016. 10:49
Komentari
Podeli
(Foto: melis/shutterstock.com)
Srpska prestonica, okićena još u novembru, nestrpljivo očekuje Novu godinu i nove turiste. Hoteli su već bukirani i spremni za sve one koji su odlučili da praznike provedu u Beogradu. Najviše stranaca očekuje se iz Bugarske, ali tu su i oni iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i drugih zemalja u okruženju.

Svi oni dolaze u Beograd, jer nudi mnoštvo mogućnosti - od dočeka na trgovima, žurki gde se pleše do jutra, kafana sa starogradskom muzikom ili spektakularnih dočeka u hotelima. Beograđani su tu u maloj prednosti, jer im je sve ovo na dohvat ruke, pa za lud provod ne moraju da pakuju kofere.

Ako još ne znate kuda ćete za Novu godinu, a Beograd je vaš definitivni izbor, eKapija je izdvojila najzanimljivije ponude prestoničkih ugostitelja!

Glamurozni maštoviti hoteli

Hotel Radisson Blu organizuje doček u restoranu, koji je već rasprodat. Za drugi doček koji organizuje Fancy and Funky tim u ovom hotelu još ima mesta, ali je to nešto sasvim drugačije. Reč je o New Year Panic žurci u velikoj Sali ovog hotela, lobiju i OMB Lounge-u. Uz odlične koktele, možete plesati uz zvuke elektronske muzike koju će puštati DJ Munja, Mr Hugo i John Belk, kao i uz bend The Gift ili dobro poznati Loco bend. Ulaznice za žurku su od 49 do 89 EUR, one uključuju i svečanu večeru.

(Foto: melis/shutterstock.com)
Interesovanje za doček je veliko, kao i za sva ostala praznična dešavanja koja se organizuju u tom hotelu.

- Svake godine je sve bolje i bolje, tako da se ponude za praznike sve brže rasprodaju - kažu iz Radisson Blu.

Veselo je i sa druge strane reke, u Crowne Plazi. Taj hotel organizuje doček u sali Exibition hall, koja može da primi 150 ljudi, a ovde će nastupiti Triton band. Cena ulaznice je 100 EUR, a za taj novac gosti će moći neograničeno da uživaju u jelu i piću tokom cele večeri. Takođe, gosti mogu da se odluče i za doček u sali Atlantic/Pacific (koji nije u direktnoj organizaciji hotela Crowne Plaza), gde će nastupati Tropico band. Cena svečane večere, na bazi švedskog stola, uz šampanjac u ponoć, iznosi od 65 do 135 EUR (ostalo piće se dodatno naplaćuje).

Tradicionalno, hotel Falkensteiner Beograd u sali White Pearl organizuje doček uz gala večeru i bend Aleksandra Petrovića. Gostima nude luksuzni izbor jela i pića u bife postavci, u neograničenoj količini, i to za 99 EUR.

- S obzirom na to da već četvrtu godinu za redom organizujemo Novu godinu u istoj postavci, i da smo svake godine bili puni, to očekujemo i u 2016. Naše dosadašnje iskustvo pokazalo je da većina ljudi rezerviše i uplaćuje proslavu najčešće dve nedelje, ali i kasnije - pred samu proslavu - kaže menadžerka Tatjana Marjanović.

Na sedmom spratu hotela Slavija u restoranu Panorama će takođe biti veselo. Goste će zabavljati Barba bend, na čijem će se repertoaru naći i zabavna i narodna muzika.

Njihova ponuda uključuje svečanu večeru (švedski sto) i neograničenu konzumaciju pića, za 45 EUR. Kada otkuca ponoć, poslužiće šampanjac, a u novu godinu neko će ući bogatiji i za putovanje u Prag, Budimpeštu ili Veneciju, jer je predviđena i nagradna igra.

(Foto: Ivana Vuksa)
Raznovrsan muzički repertoar - od starogradske, preko narodne, do roka, popa i evergrina, biće za najluđu noć i u hotelu Tulip Inn Putnik, gde će nastupati grupa Tempera. Ako želite da Novu godinu provedete baš u tom hotelu, treba da izdvojite od 40 do 50 EUR (za svečanu večeru i neograničeno posluženje domaćeg pića tokom cele večeri).

Nezaobilazna vesela Skadarlija

Bogata trpeza neće biti poslužena samo u hotelima, nego i u većini prestoničkh restorana i kafana.

Jedna od prvih asocijacija na kafanski provod, uglavnom je i Skadarlija. U restoranu Ima nade, u ovoj boemskoj četvrti, mislili su na sve, te su pripremili dva menija - i posni i mrsni. 2017. možete dočekati u dve sale - Ima nade i Monokl. Za prvu ulaznica košta 9.600 dinara, a drugu 7.200 dinara Za dobru atmosferu biće zadužen orkestar ovog restorana, kao i nezaoblazni - trubači.

U restoranu Tri šešira nastupiće šest orkestara, a u ponoć vas očekuje i iznenađenje. Kompletan meni, uz jedno piće, staje 70 EUR.

Uz zvuke starogradske muzike, Nova godina stiže i u Dva bela goluba, gde će biti posluženi tradicionalni srpski specijaliteti - sarma od kiselog kupusa, praseće pečenje, roštilj uz kajmak, proja... Celokupan meni, sa pićem, košta 8.000 dinara.

Žurka, žurka

Ako vam nije toliko do ića i piča, nego više do zabave, i za to postoji rešenje. Uz energiju koja pokreće i odličnu svirku benda Girls, Boys and Toys, proslavite doček u klubu Bitefartcafe. Tamo će se smenjivati rok i haus, najnoviji pop, MTV i VH1 hitovi. Ulaz na ovu žurku je 3.600 dinara, a u cenu je uračunato i piće. Stolovi i separei će se doplaćivati.

(Foto: ra2studio/shutterstock.com)
Takođe, tu je i drugi Mikser New Year’s Fest, koji traje od 30. decembra do 2. januara. Za najluđu noć, u okviru ovg festivala čeka vas LOVE REVOLUTION žurka. Sve koji se odluče da Novu godinu dočekaju baš u Mikser House-u, obradovaće line up, koji i ove godine obećava nezaboravno veče. Pored odabranih DJ setova muzike 80-tih, nastupiće Sevdah baby, Djixx i Mimi Merdzedez. Prve ulaznice za Love Revolution žurku mogu se kupiti po promo ceni od 1.500 dinara, dok traju zalihe.

Naravno, ne sme se zaboraviti ni tradicionalni doček grada Beograda ispred Narodne skupštine, gde će nastupati Plavi orkestar i Bajaga i instruktori. To nije sve, u Novom Beogradu će, na platou Bulevara Zorana Đinđića, nastupati Vlado Georgiev, bendovi Master Blaster, Inspektor Blaža i Kljunovi, dok će za žurku posle ponoći biti zadužen DJ Niggor.

I Zemunci će ove godine imati svoj doček. Na Velikom trgu, posetioci će ući u 2017. uz poznate pesme Yu grupe i Miloša Radovanovića. I ove godine doček je organizovalo Udruženje građana "Moj grad 11080" uz pomoć opštine Zemun, ali i sponzora i prijatelja. Organizatori kažu da su se ove godine "naoružali" većom količinom napitaka i da ih neće iznenaditi veliki broj posetilaca. Za posetioce su obezbedili kuvano vino, kuvanu rakiju, čaj i kafu.

Kada se proslava završi, a vi se probudite u novoj 2017. godini, možete otići i do hotela IN koji 1. januara tradicionalno organizuje novogodišnji ručak, od 13 do 18 časova.

Svečani provod u prelepim salama hotela, opuštena atmosfera u kafanama Skadarlije ili ludi provod u nekom od klubova, dok odbrojavaju poslednje sekunde stare godine - na vama ja da izaberete. Požurite samo da rezervišete svoje mesto, kako se ne bi desilo da se vaš doček iz snova rasproda, pre nego što se odlučite. Naoružajte se samo dobrim raspoloženjem, pripremite najudobnije cipele kako biste mogli da plešete celu noć i bez mnogo briga zakoračite u 2017. godinu!

Sanja Šojić


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.