NavMenu

Turski i bugarski investitori zainteresovani za kompaniju AHA Mura Prvi maj iz Pirota - Nova prodaja zakazana za 20. januar 2017.

Izvor: Beta Nedelja, 11.12.2016. 18:01
Komentari
Podeli
(Foto: aerogondo2/shutterstock.com)
Stečajni upravnik kompanije AHA Mura Prvi maj iz Pirota, Miroljub Dimitrijević, rekao je u nedelju (11. decembra 2016. godine) da su se posle odluke o novoj prodaji kompanije metodom javnog nadmetanja javila dva potencijalna investitora iz Turske i jedan iz Bugarske koji su zainteresovani za kupovinu fabrike.


- Dva turska investitora su bila ovde i obišla fabriku, a bugarski investitor je najavio dolazak u Pirot. Verujem da će se ovog puta pojaviti kupac i nadam se da će prodaja biti uspešna - rekao je Dimitrijević.

U Pirotu je u nedelju boravio i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin koji je uručio rešenja trećoj grupi od 223 bivših radnika fabrike Aha Mura Prvi maj iz Pirota, kojima će biti isplaćeno devet minimalnih zarada iz Fonda solidarnosti.

Vulin je najavio da će biti zbrinuti svi bivši radnici ove pirotske fabrike kojima je Fond solidarnosti utvrdio pravo na njihova potraživanja.

- Svi oni će biti isplaćeni i za njih je izdvojena suma od oko 554 miliona dinara. Vlada Srbije je ispunila svoju zakonsku obavezu, a prosečan iznos po radniku je 188.000 dinara. Za taj iznos će biti plaćeni doprinosi i porezi - rekao je ministar.

Prema rečima Aleksandra Vulina, za isplatu potraživanja radnicima u Srbiji čije su firme otišle u stečaj, Vlada Srbije je ove godine predvidela 518 miliona dinara.

Ministar je dodao da je najveći interes Vlade Srbije da se pojavi investitor za AHA Muru Prvi maj.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.