NavMenu

Pokrajinska vlada usvojila predlog budžeta za 2017. godinu

Izvor: Beta Nedelja, 11.12.2016. 17:58
Komentari
Podeli
(Foto: Family Business/shutterstock.com)
Pokrajinska vlada usvojila je u subotu (10. decembra 2016. godine) Predlog budžeta za 2017. godinu i uputila ga u redovnu skupštinsku proceduru kako bi se poslanici Skupštine Vojvodine izjasnili o tom predlogu na sledećoj sednici, preneo je Biro za informisanje Pokrajinske vlade.

Na sednici vlade konstatovano je da će pokrajinski budžet za 2017. godinu biti za 10% veći nego ovogodišnji.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da ne postoji pozicija u budžetu za 2017. godinu koja nije "uvećana, osnažena i učvršćena".

Mirović je rekao da su znanje, mehanizmi i pomoć Vlade Srbije u vidu obezbeđivanja dodatne 1,1 milijarde dinara, kao i efikasna pomoć u refinansiranju pokrajinskog javnog duga i uštede od 200 miliona dinara koja iz toga proističe, omogućili da se budžetska sredstva usmere na projekte od prioritetnog značaja za građane Vojvodine,

On je rekao da se počinje sa direktnim finansiranjem finalizacije rešavanja imovinsko-pravnih odnosa na trasi puta Novi Sad - Ruma, da sledi izgradnja Ipsilon kraka kod Subotice, da se počinje finansiranje izgradnje nove zgrade Radio-televizije Vojvodine, kao i da je izgradnju Žeželjevog mosta preuzela Srbija, što je rasteretilo pokrajinski budžet i omogućilo rad na drugim razvojnim projektima.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević ocenio je predlog budžeta kao optimalan i izbalansiran i dodao da je ukupno uvećanje budžeta od 10% omogućilo povećanje u svim segmentima tako što su povećana sredstva u svim sekretarijatima, prema prioritetima određenim pri formiranju aktuelne Pokrajinske vlade.

Pokrajinska sekretarka za finansije Smiljka Jovanović kazala je da je obim budžeta za 2017. godinu predložen na nivou od 63,6 milijardi dinara, što zajedno sa dodatnom 1,1 milijardom dinara od Republike čini više od 7% republičkog budžeta.

Projektovanim budžetom, između ostalog, omogućava se isplata finansijske pomoći od 12.000 dinara mesečno porodicama s troje dece, regresiranje troškova prevoza učenika i studenata, kao i povećanje za programe zbrinjavanja izbeglih i raseljenih, piše u saopštenju.

Predlogom pokrajinskog budžeta predviđene su i brojne investicije u visokoškolske ustanove, dodatna ulaganja u poljoprivredu i vodoprivredu, kao i ulaganja u oblasti zaštite životne sredine, privrede i turizma, javnom informisanju, radu nacionalnih saveta i institucija kojima je osnivač, navodi se u saopštenju.

Predlog budžeta za 2017. godinu biće na dnevnom redu naredne sednice Skupštine Vojvodine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.