Izvor: RTS | Četvrtak, 08.12.2016.| 15:57
Izdvojite članak Odštampajte vest

U 2017. počinje izgradnja Fruškogorskog i Moravskog koridora - Ministarstvu građevinarstva dogodine dvostruko veći budžet

(Foto: Freedom Studio/shutterstock.com)
U 2017. godini biće završen Koridor 10 i autoput od Obrenovca do Preljine na Koridoru 11, rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i dodala da će početi realizacija i novih projekta, poput Fruškogorskog i Moravskog koridora, te da će biti nastavljena obnova putne infrastrukture.

Projekti koji su u toku, ali i novi projekti, kaže Mihajlović, realnost su zbog kojih je Ministarstvo koje vodi ove godine budžetom dobilo dvostruko više novca od prethodne godine, odnosno skoro 75 milijardi dinara.

Navela je i da su, od 75 milijardi planiranog budžeta, 42 milijarde projektni zajmovi, odnosno novac koji je uziman prethodnih godina za autoputeve, rehabilitaciju puteva, železnicu ili vodni saobraćaj, a nije iskorišten.

- To su krediti koji su uzimani prethodnih 10 do 15 godina i nisu iskorišćeni. Mi smo napravili planove i strateški cilj je da sav novac koji imamo stavimo u upotrebu i iskoristimo - rekla je Mihajlović.

Mihajlović je navela da stepen izvršenja svega planiranog za ovu godinu u ministarstvu koje vodi iznosi 98%, što, kako kaže, govori o realnosti budžeta, te da takvu realizaciju očekuje i naredne godine.

Govoreći o ruskom kreditu od 800 mil USD za modernizaciju železnice, za koji je produžen rok do 2021, Mihajlovićeva je ukazala da se na tu najbolje vidi ono što je bila velika boljka prethodnih 10 godina - uzimani su krediti za koje nije bilo projekata.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.