NavMenu

Sekopak proslavio 10 godina rada (FOTO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 08.12.2016. 09:15
Komentari
Podeli
Tim kompanije SekopakTim kompanije Sekopak
Kompanija Sekopak je povodom desetogodišnjice svog poslovanja, okupila svoje partnere i klijente, u beogradskom klubu Fabrika, gde je održan svečani koktel.

Generalna direktorka Sekopaka Violeta Belanović Kokir obratila se prisutnima, podsetila se početaka i cilja od 5% iskorišćenja i reciklaže i istakla da 2016. godinu završavaju sa minimalnim ciljem do 50% iskorišćenosti i 42% reciklaže ambalažnog otpada.

- Sekopak je tokom proteklih godina, okupio 464 klijenta, i možemo sa ponosom da kažemo da svi oni, bilo da na trzište stave 1 tonu ili 10 000 tona poštuju i primenjuju propise i zakonske odredbe transparentno i dosledno. Najbolji primer tome, jeste izveštaj Agencije za zaštitu životne sredine koji svake godine dokumentuje efikasno poslovanje Sekopaka i ispunjavanje nacionalnih ciljeva, a time efikasno i ekološki svesno ponašanje svih vas.

Kako je navela, Sekopak je od osnivanja član Pro Europe, krovne recovery organizacije koja je u isto vreme i nosilac licence znaka zelena tačka.

- Zajedno sa njima smo razmenjivali stečena iskustva i preuzeli smo bezbroj koraka u osvešćivanju građana Srbije šta znači znak zelena tačka i na koji način kompanija koja ga nosi pomaže zdravijoj životnoj sredini. U ovome nam puno pomažu i naši klijenti.

Ona je navela da je desetogodišnjica poslovanja značajan jubilej, ali i da za njih ova godina ima dodatnu vrednost:

- Našim osnivačima Knjaz Miloš, Coca-Cola Hellenic, Pepsi, Ball Packaging Europe, Apatinska pivara, Carlsberg Srbija, Tetra Pak, Bambi, Fresh&Co, priključuje se i Soko Štark. Za deset godina deseti osnivač - izjavila je generalna direktorka Sekopaka.

Zahvaljujući odgovornim upravljanjem ambalažom i ambalažnim otpadom samo u prethodnoj godini smanjena je emisija ugljen-dioksida za 24 hiljade tona, a Sekopak je tradicionalno na svečanosti dodelio sertifikate svojim klijentima o uštedi CO2 za 2015.

Kako je bilo na proslavi, pogledajte u foto galeriji.


Fotogalerija
Sekopak - 10 godina rada
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.