NavMenu

Farmina Pet Foods ulaže 14,5 mil EUR u proširenje proizvodnje u Inđiji - Nabavka sirovina od lokalnih farmera

Izvor: eKapija Sreda, 07.12.2016. 12:11
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pressmaster/shutterstock.com)Ilustracija
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava srpsku fabriku Farmina Pet Foods kreditom od 7,25 mil EUR, koji je namenjen za dalji rast kompanije, saopštila je Evropska banka za obnovu i razvoj.

Farmina Pet Foods u Inđiji će ukupno investirati 14,5 mil EUR u program proširenja, koji će uključiti i pokretanje nove proizvodne linije. Planovi uključuju povećanje proizvodnje suve hrane, kao i investiciju u postrojenje za proizvodnju vlažne hrane za kućne ljubimce.

Kredit EBRD-a će biti upotpunjen zajmom u istom iznosu koji će obezbediti Societe Generale banka Srbija.

- Podrškom Farmine, EBRD podržava strane direktne investicije u srpski sektor agribiznisa, lokalne proizvođače, kao i jačanje konkurentnosti privatnog sektora. Farmina će nabavljati sirovine za svoju prvu fabriku vlažne hrane za kućne ljubimce od srpskih farmera. Agribiznis lanac vrednosti je jedan od glavnih elemenata strategije EBRD za Srbiju - kazao je Miljan Ždrale, regionalni direktor EBRD za sektor agribiznisa za centralnu i jugoistočnu Evropu.

Farmina Pet Foods je deo Farmina Grupe, koja je prisutna u više od 50 zemalja širom sveta. Osnovana je 2006. godine u Srbiji i počela je proizvodnju suve hrane za kućne ljubimce 2010. godine. Kompanija danas prozvodi hranu za ljubimce ne samo za Srbiju i ostala tržišta u regionu, već i izvozi van regiona. Farmina je fokusirana na proizvode premijum kvalitet, a njen cilj je povećanje zastupljenosti u državama gde je već prisutna, kao i širenje na nova tržišta.

- Početak saradnje sa EBRD-om je jako važan za našu kompaniju. Drago nam je što imamo tako jakog partnera i smatramo da je to potvrda kvaliteta naše kompanije. Saradnju sa EBRD vidimo kao okosnicu daljeg rasta - dodao je Gabriele Veki, finansijski direktor Farmina Group.

Od početka svog rada u Srbiji, EBRD je investirala oko 4,4 mlrd EUR u više od 200 projekata u celoj zemlji. Banka investira u mnogo sektora ekonomije kako bi pospešila razvoj privatnog sektora i regionalnu integraciju, navedeno je u saopštenju EBRD.

Kako kažu predstavnici investitora, kompanije Farmina Pet Foods, novim projektima veoma je zadovoljno i lokalno rukovodstvo.

Predsednik opštine Inđija, Vladimir Gak, istakao je da je izuzetno zadovoljan što Farmina širi proizvodne kapacitete.

- To je dokaz da je opština Inđija bila pravi izbor, kada su se odlučili da baš ovde ulože svoj kapital. Fabrika Farmina Pet Foods je svakako jedna od najznačajnijih stranih investicija u našoj opštini, tako da proširenje kapaciteta i mogućnost novih zaposlenja naših sugrađana za nas predstavlja veliki podsticaj, a i ujedno dokaz da smo kao opštinsko rukovodstvo na pravom putu - rekao je Gak.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.