NavMenu

Transformacija poslovne komunikacije kroz cloud rešenja - ICTS predstavio novi servis za audio i video konferencije

Izvor: eKapija Utorak, 06.12.2016. 15:23
Komentari
Podeli
Uprkos življenju u savremenom digitalnom društvu današnjice, poslovna vrednost komunikacije "face-to-face" ne može biti umanjena, ali znajući da sve više ljudi radi u pokretu, komunicira iz različitih vremenskih zona, taj vid komunikacije je sve teže i teže postići. Jedini način jeste udružiti prednosti digitalnog doba sa potrebama komunikacije licem u lice.

Prateći zahteve tržišta, ali i šireći ponudu servisa i usluga koje nudi, beogradska firma ICTS, od avgusta ove godine, pustila je u rad novi servis ICTS Cloud. Ovaj servis omogućava korisnicima da bez instalacije opreme na svojim lokacijama, koristeći računare, tablete ili mobilne telefone budu deo audio ili video konferencije, bez obzira na lokaciju na kojoj se nalaze.

- Nakon više od 6 meseci testiranja i pripreme, pustili smo u rad naš Cloud servis - ICTS Cloud. Korak koji smo učinili kreirajući sopstveni cloud servis, došao je kao težnja da se korisnicima pruže servisi i usluge koji su do sada zahtevali instalaciju dodatne opreme, te investiciju u infrastrukturu. Koristeći naše Cloud resurse, na jednostavan način, uz upotrebu postojećeg telefonskog sistema, mobilnih telefona i računara, omogućavamo pristup savremenim servisima – video i audio konferencijama – kaže Aleksandar Đurić, Business Development Manager u ICTS-u.

- Želeli smo da napravimo iskorak u pružanju online servisa našim klijentima širom regiona, ali u oblastima u kojima smo prepoznatljivi, u kojima imamo stručnost i znanje - oblast telefonije i video konferesing sistema. Naš Cloud servis baziran je na najsavremenijim platformama današnjice za voice i video: MiVoice MX-ONE, MiCollab i Vidyo – rekao je on.

Prema najnovijim istraživanjima, VCaaS (Video Conference as Service) je segment koji će u narednim godinama doživeti ekspanziju, te u velikoj meri izbaciti klasične video konferencijske sisteme, instalirane po kompanijama, dostupne na ograničenom broju uređaja ili samo na specifičnoj opremi.

Nije samo dostupnost ono što je glavna prednost cloud baziranih sistema. Za razliku od klasičnih video i audio konferencijskih sistema, koji zahtevaju investicije u serversku i drugu infrastrukturu, krajnji korisnik upotrebljava samo servis, plaća ga po upotrebi ili po principu koji njemu najviše odgovara za razvoj sopstvenog biznisa.

VCaaS (Video Conference as Service) omogućava potpunu transformaciju mnogih sfera društva: obrazovanja (učenje na daljinu), bankarskog sektora, javnog sektora, preduzeća (video kontakt centri, komunikacija sa klijentima), kao i mnogih drugih.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.