Izvor: eKapija | Utorak, 06.12.2016.| 11:25
Izdvojite članak Odštampajte vest

Učestvujte u kreiranju programa za promociju nauke u Srbiji

Ilustracija (Foto: science photo/shutterstock.com)
Centar za promociju nauke pozvao je građane da se uključe u javni dijalog o Nacrtu programa promocije nauke, naučno-tehnoloških rezultata i dostignuća do srede, 14. decembra. Ovaj dokument se donosi za period od 2017. do kraja 2019. godine, navodi se u saopštenju.

Tokom protekle jeseni, Centar za promociju nauke je pripremio Nacrt ovog Programa za naredne tri godine. U pripremi Nacrta učestvovalo je više eksperata iz različitih oblasti od predstavnika naučne zajednice, preko organizacija civilnog društva i drugih aktera zainteresovanih za promociju nauke.

Tok ovog procesa prikazan je u ilustrovanom Vodiču za donošenje, autora Nemanje Đorđevića.

Program za promociju nauke, inače, usvaja Vlada Republike Srbije na predlog koji, u skladu sa Zakonom o naučno-istraživačkoj delatnosti, priprema Centar za promociju nauke.

Kako se navodi i u samom dokumentu, on se donosi "u cilju razvoja kapaciteta istraživača za širenje naučne kulture, podsticaja komunikacije između naučnoistraživačkih organizacija sa državnom upravom, razvoja različitih programa promocije nauke i jačanja resursa za promociju nauke".

Nacrt programa je dostupan na posebnoj stranici.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.