Izvor: eKapija | Utorak, 06.12.2016.| 10:59

Transport i logistika-efikasna podrška biznisu - Predstavljamo vam novi Tematski bilten eKapije

Poslovni portal eKapija objavio je danas Tematski bilten Transport i logistika – efikasna podrška biznisu. U novom tematskom biltenu pročitajte:

- Kako je Evropska komisija ocenila sektor saobraćaja u Srbiji?
- Kako obim uvoznih i izvoznih tokova utiče na formiranje cene transporta?
- Zašto avio kargo kapaciteti na aerodromima u Beogradu i Nišu i dalje nisu popunjeni?
- Zašto na železnici imamo samo jednog privatnog operatera?
- Kada će biti sagrađen intermodalni centar u Batajnici?
- Kako je onlajn trgovina promenila logističke operacije?
- Koji su najvažniji projekti u vodnom saobraćaju?

Za eKapiju su govorili državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miodrag Poledica, pomoćnik ministra zadužen za vodni saobraćaj Veljko Kovačević i profesor Saobraćajnog fakulteta Milorad Kilibarda.

Ivan Stojanović, rukovodilac službe za underwriting vozila i razvoj produkata u Wiener Stadtische osiguranju govorio je o značaju osiguranja svih učesnika u lancu transporta i logistike.

Donosimo vam ekskluzivne intervjue sa Šerefom Kazancijem, koji je Senior Vice President Turkish Cargo i sa Ivanom Milićevićem, menadžerom operacija i razvoja LSP servisa u kompaniji Nelt.

Kompanija Transfera predstavila je uslugu TS Automotiv, Mirko Ilić, direktor kompanije cargo-partner govorio je o rezultatima i novim uslugama, a Stevan Jovićević iz firme Tahograf BG o evidenciji rada vozača. Od Marka Matijaševića, direktora HBT logistike, saznali smo koji su pravci razvoja hladnog lanca, a Nikola Jevtić, direktor Alti logistike, nam je govorio o rezultatima poslovanja, kao i o planovima te kompanije.

O rešenjima za unapređenje vašeg poslovanja govorili su predstavnici kompanija Cargo Agent-Navigator, Milšped, Interšped B, Transport Kombi AS i World Transport Overseas.

O novim rešenjima u oblasti hladnog lanca razgovarali smo sa predstavnicima firme Artfrigo. Kompanije Chep, Krone i Elmed su predstavile svoje novitete, Pionir Petrol je predstavio AdiDizel, dok je Coming dao više informacija o integrisanom poslovnom rešenju za transport i logistiku.

Od kompanije Holleman smo saznali sve o transportu vangabaritne robe, Industrijski park Beograd je predstavio svoju poslovnu zonu u Šimanovcima, dok je kurirska služba D Express ukazala na izazove dostavljanja pošiljki od vrata do vrata, kako u Srbiji tako i u regionu.

Predstavili smo i AgroPort logistički centar u Bačkoj Palanci kompanije Victoria. Deo svog asortimana prezentovala je firma Hormann. Jovica Zeković, direktor firme Trevis, govorio je o inovativnim rešenjima u skladištenju i manipulaciji robom.

Predstavili smo i šta nas čeka u budućnosti, kao i kalendar interesantnih događaja u 2017. godini.

Celokupan sadržaj biltena možete pogledati OVDE.

Pozivamo vas da i vi budete deo tematskih biltena: predstavite svoj rad i usluge koje nudite na tržištu, planove za naredni period, dajte svoj osvrt o temi i dodatno pojačate svoju vidljivost kod čitalaca našeg portala.

PDF izdanje Tematskog biltena možete preuzeti OVDE.

Budite u toku! Ne propustite Tematske biltene eKapije.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.