Izvor: Tanjug | Ponedeljak, 05.12.2016.| 18:27
Izdvojite članak Odštampajte vest

Dodeljena priznanja za korporativno volontiranje - Forum za odgovorno poslovanje nagradio šest kompanija

Forum za odgovorno poslovanje dodelio je nagrade za korporativno volontiranje kompanijama Coca-Cola HBC Srbija, Eurobank, GSK, Delta Holding, Maxi supermarketi i KPMG, saopšteno je u ponedeljak, 5. decembra 2016. godine, iz tog Foruma.

Na Međunarodni dan volontera u prostorijama organizacije Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) uručene su nagrade pobednicima u kategorijama: najbolji volonterski program, najuspešnije partnerstvo u lokalnoj zajednici, razvoj zaposlenih, volontiranje zasnovano na veštinama, pro bono podrška i najbolje volonterske akcije.

- Nagrade za korporativno volontiranje dodeljujemo sa ciljem da se prepozna i promoviše značaj kompanija koje, osim novčanih sredstava, uviđaju i vrednost ulaganja vremena i veština svojih zaposlenih u razvoj društva uopšte - kaže Neven Marinović, izvršni direktor Foruma za odgovorno poslovanje i Smart kolektiva.

Zaposleni u kompanijama članicama, kako dodaje, volontirali su u prethodnoj godini čak 14.000 časova i direktno doprineli stvaranju i negovanju korporativnih vrednosti koje donose korist i kompaniji i zajednici.

Dobitnike je birao žiri u sastavu Ana Milenić iz Delegacije Evropske Unije u Srbiji, Duško Krstić, predstavnik Kancelarije za mlade Opštine Obrenovac, i Mila Zavođa, stručnjak iz oblasti komunikacija.

Kompanije su realizovale ukupno 47 volonterskih projekata u sopstvenoj organizaciji, prema rezultatima Godišnjeg upitnika o društveno odgovornom poslovanju. Program korporativnog volontiranja ima 72,2% kompanija, njih 50% ima politiku kojom reguliše ovu oblast, dok u 83,3% kompanija najviši menadžment volontira, navodi se u saopštenju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.