NavMenu

Institut Goša nastavlja uspešnu saradnju sa nemačkim GIZ-om

Izvor: eKapija Ponedeljak, 05.12.2016. 14:26
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Stock image/shutterstock.com)Ilustracija
Seminar za nastavnike u okviru projekta "Reforma srednjeg stručnog obrazovanja" koji finansira nemačka Vlada, a sprovode Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, nastavljen je u Institutu Goša i tokom novembra 2016. godine.

Kako navode iz Goše, organizovana je obuka u oblasti zavarivanja za 17 polaznika iz škola na teritoriji Republike Srbije, a učestvovali su nastavnici tehničkih i mašinskih srednjih škola iz Zemuna, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Niša, Vlasotinca, Vladičinog Hana i Guče.

Projekat je podrška reformi srednjeg stručnog obrazovanja u Srbiji u narednom periodu i uvođenju dualnog obrazovanja, odnosno naporima koje čini Vlada Republike Srbije na planu poboljšanja školskog sistema. Želja je da se poveća stepen primene usvojenog znanja u privredi, ali i da se da prioritet primeni nauke, istraživanju, razvoju i inovacijama.

Programom seminara za nastavnike predviđen je teoretski i praktični deo koji se realizuje u Centru za zavarivanje u Smederevskoj Palanci, a prema rečima projektnog menadžera Ivana Stojanovića, stepen i kvalitet nastave i usvojenog znanja na ovom seminaru je na zavidnom nivou, što je i kvalifikovalo Institut Goša da i ove godine nastavi uspešnu saradnju sa nemačkim GIZ-om.


U Institutu Goša u toku je i obuka u organizaciji još jednog projekta nemačko-srpske razvojne saradnje - "Podsticanje zapošljavanja mladih". Obuka je pokrenuta početkom septembra i trajaće do kraja 2016. godine, a pohađa je 12 kandidata iz Sremskog, Južnobanatskog, Niškog i Jablaničkog okruga, saopštio je Goša,
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.