NavMenu

Lanaco otvorio Tehnološki centar u Banjaluci - U planu zapošljavanje 50 radnika godišnje

Izvor: Glas Srpske Ponedeljak, 05.12.2016. 12:21
Komentari
Podeli
Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i generalni menadžer kompanije Lanaco Nebojša Ninić svečano su 1. decembra u Banjaluci otvorili prvu pametnu zgradu u Republici Srpskoj i BiH - Tehnološki centar Lanaco.

- Lanaco je najjača kompanija u IT sektoru koji je veoma zahtevan i gde ima puno konkurencije. Nije lako dospeti na prvo mesto i još teže ga je održati - rekao je Radojičić.

Prema njegovim rečima, IT sektor predstavlja veliki potencijal za zapošljavanje u budućnosti, a interesovanje gradske uprave biće da se u narednom periodu poveća broj đaka koji će se i u srednjim školama i na fakultetima okretati ka IT tehnologijama, te da se kroz programe dokvalifikacije poveća broj onih koji mogu da nađu svoje radno mesto u ovom sektoru.

Generalni menadžer kompanije Lanaco Nebojša Ninić rekao je da ova kompanija proslavlja 25 godina poslovanja izgradnjom Tehnološkog centra - prve "pametne zgrade" u Republici Srpskoj, BiH, ali i regionu, tokom čije gradnje se vodilo računa o principima energetske efikasnosti i ugodnom boravku zaposlenih.


Centar se prostire na 10.000 m2, dok je njegov kapacitet 600 zaposlenih, a svi procesi nadgledaju se upotrebom softvera poslednje generacije.

Ninić je dodao da trenutno zapošljava 280 radnika, dok u narednom periodu planira svake godine zaposliti dodatnih do 50 radnika.

Tokom izgradnje centra korišćenjem najmodernijih materijala značajno je umanjena potrošnja energije, što je verifikovano dobijanjem "A" sertifikata o energetskoj efikasnosti. Centar je opremljen najboljim svetskim bezbednosnim rešenjima i ima sve ISO standarde koji su potrebni za ovakav tip objekta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.