NavMenu

Potpisan protokol o pripremi aerodroma Ponikve za komercijalne letove - Lokalne samouprave traže od države 5 mil EUR ulaganja

Izvor: Beta Petak, 02.12.2016. 17:09
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/screenshot)
Predstavnici lokalnih samouprava i privredno-turističkih organizacija Zlatiborskog okruga potpisali su u petak (2. decembra 2016. godine) protokol o saradnji u cilju otvaranja aerodroma Ponikve kod Užica za komercijalne letove.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović rekao je da potpisnici protokola traže od Ministarstva saobraćaja, građevine i infrastrukture da u budžetu za 2017. godinu obezbedi oko 5 mil EUR za završetak infrastrukurnih radova kojima će aerodrom Ponikve biti stavljen "u punu funkciju".

- Sredstva su potrebna za obnovu piste, postavljanje ograde i rasvete i to bi trebalo da bude posao nadležnog ministarstva dok bi aerodromom upravljale lokalne samouprave - kazao je Stamatović.

Prema njegovim rečima, protokolom o saradnji predviđeno je i formiranje radne grupe koja će sprovesti pravnu proceduru statusne promene Javnog preduzeća Aerodrom Ponikve kojim trenutno upravlja Grad Užice, u regionalno preduzeće.

Predsednik opštine Čajetina je ocenio i da osposobljavanje aerodroma Ponikve za komercijalne letove ima status nacionalnog a ne lokalnog projekta.

Predsednik Upravnog odbora Turističke organizacije regije Zapadna Srbija Arsen Đurić kazao je da bi otvaranjem aerodroma Ponikve za komercijalne letove, broj stranih turista u tom delu zemlje bio značajno uvećan.

Protokol o saradnji na aktivnostima stavljanja aerodroma Ponikve za komercijalne letove potpisali su pored Stamatovića i predstavnici opština Arilje, Priboj, Nova Varoš i Sjenica kao i predstavnici Turističke organizacije regije Zapadna Srbija i Turističke privrede Zlatibora.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.