Izvor: Novosti | Utorak, 25.03.2008.| 12:17
Izdvojite članak Odštampajte vest

Prodaja "MGI revizije i računovodstva" otkazana po sedmi put - osma aukcija 4. aprila

(Foto: b)

Zaposleni u preduzeću "MGI revizija i računovodstvo", koje je inače pravni sledbenik sektora za reviziju nekadašnje Službe društvenog knjigovodstva, poznatog SDK, organizovali su se u konzorcijum i planiraju da kupe ovu kompaniju na predstojećoj aukciji 4. aprila.

Zaposleni u ovom preduzeću javno su se juče (24. mart 2008. godine) pobunili zato što se aukcijska prodaja otkazuje po sedmi put, navodeći da to Agencija za privatizaciju čini bez objašnjenja.

Međutim, kako ističu u Agenciji za privatizaciju, osnov za odlaganje aukcije je to što se kompanija registrovala kao otvoreno akcionarsko društvo, sa stoprocentnim društvenim vlasništvom, te ju je bilo moguće privatizovati samo putem tendera. Što bi, kako navode, umnogome odložilo datum prodaje.

Kada je celokupna procedura prevođenja iz forme AD u formu DOO okončana (uz odluku Vlade), zakazane aukcije su odlagane pošto preduzeće, kako navode u Agenciji, nije sprovelo niz predaukcijskih aktivnosti.

Skupština društva je, na sednici održanoj 27. februara, donela sve neophodne Odluke za sprovođenje predaukcijskih aktivnosti, tako da je sada bilo moguće početi sa upisom udela bez naknade zaposlenima i bivšim zaposlenima u subjektu privatizacije – ističu u Agenciji i podsećaju da se prodaje 70% državnog kapitala, a 30% prenosi bez naknade zaposlenima.

Početna cena za prodaju 70% kapitala "MGI revizije i računovodstva", na aukciji zakazanoj za 4. april, iznosi 2,195 miliona dinara.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.