Izvor: eKapija | Četvrtak, 01.12.2016.| 15:56
Izdvojite članak Odštampajte vest

VIG završio proces kupovine AXA kompanija u Srbiji - Grupa povećava udeo na tržištu osiguranja na oko 12%

Zoran Blagojević
Viena Insurance Group (VIG) objavila je danas da je završila proces kupovine AXA životnog i AXA neživotnog osiguranja u Srbiji.

VIG je ugovor o kupovini akcija AXA osiguranja potpisao u junu ove godine, a nakon što su regulatorna tela dala konačno odobrenje ugovora, transakcija je završena 30. novembra 2016. godine.

- Na osnovu pozitivnih ekonomskih predviđanja, Srbija za VIG predstavlja pravo tržište za rast i investicije - rekao je Piter Hofinger (Peter Hofinger), član Upravnog odbora Vienna Insurance Group zadužen za srpsko tržište.

Zoran Blagojević, predsednik Izvršnog odbora Wiener Stadtische osiguranja (koje je deo VIG-a), rekao je da je Viena Insurance Group već premašila svoj srednjoročni cilj u povećanju učešća na srpskom tržištu osiguranja. Kako je objasnio, sada je (sa AXA životnim i AXA neživotnim osiguranjem) na nivou od 11,97%.

Dve AXA kompanije su ostvarile više od 12 mil EUR premije osiguranja u fiskalnoj 2015. godini. Paleta proizvoda koju nude obuhvata osiguranje od nezgode, osiguranje motornih vozila, imovine i lica. Preko Wiener Stadtische Osiguranje, VIG je već sa velikim uspehom prisutan na srpskom tržištu, a sada se očekuje još bolji nastup i poslovanje.

Ivana Đermanović
Kako je dodao Zoran Blagojević, bez obzira na to što se u kompaniji AXA menja vlasnička struktura, suštinski sve ostaje isto, i klijenti ne treba da brinu, jer je reč o dve izuzetno ozbiljne kompnanije, sa fokusom na klijente koji će ostati na vrlo visokom nivou.

Blagojević je dodao i da je transakcija u Srbiji obavljena u najkraćem mogućem roku, čime se šalje odličan signal.
Vienna Insurance Group (VIG) je vodeća grupacija specijalizovana za osiguranje u Austriji, kao i u centralnoj i istočnoj Evropi. Oko 50 kompanija u 25 zemalja čine grupaciju sa dugom tradicijom, jakim brendovima i dobrim odnosima sa klijentima. VIG ima 190 godina iskustva u oblasti osiguranja, i oko 23.000 zaposlenih.

Predsednica Izvršnog odbora AXA Neživotnog osiguranja Ivana Đermanović istakla je kako će cilj kompanije u narednom periodu biti da opravda poverenje novog vlasnika, te da nastavi brzi rast.

Ona je klijentima AXA osiguranja poručila da sada postaju klijenti najupešnjije grupacije u Centralnoistočnoj Evropi - Viena Insurance Group.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.