Izvor: Politika | Četvrtak, 01.12.2016.| 15:04
Izdvojite članak Odštampajte vest

Mladim preduzetnicima uručeni ključevi 33 lokala u Beogradu - Poslovni prostor dve godine bez kirije

(Foto: isak55/shutterstock.com)
Član Gradskog veća i predsednik gradskog Saveta za zapošljavanje Dragomir Petronijević i direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislav Popović uručili su u Skupštini grada ključeve 33 lokala građanima koji su konkurisali na javnom pozivu pod subvencionisanim ulovima, saopštava Beoinfo.

Prema ugovoru koji je potpisan, u naredne dve godine poslovni prostor besplatno se daje u zakup nezaposlenim licima za otpočinjanje poslovanja radi podrške samozapošljavanju i novoosnovanim privrednim subjektima za proširenje poslovanja, povećanje konkurentske sposobnosti, a zarad razvoja mikro, malih i srednjih privrednih subjekata i preduzetništva, kao i podsticanja privrednog razvoja.

- Ljudi sa najboljim idejama na konkursu dobili su mogućnost da u naredna 24 meseca koriste gradske lokale bez naknade kirije. Na taj način želimo da pomognemo sugrađanima da započnu ili unaprede svoj biznis, ostanu u svojoj zemlji i posle isteka tog roka nastave da se bave svojom delatnošću i privređuju u Beogradu i Srbiji – istakao je Petronijević.

On je podsetio da su po formiranju Saveta za zapošljavanje Grada Beograda uspostavljene različite radionice u kojima su budući preduzetnici saznavali kako da dođu do početnog kapitala, podrške gradskih institucija, start-ap kredita, sredstava Fonda za razvoj, Razvojne agencije Srbije i drugih institucija.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.