NavMenu

Letnji red letenja na Aerodromu "Nikola Tesla" od 30. marta

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 24.03.2008. 17:48
Komentari
Podeli

Letnji red letenja na beogradskom aerodromu počinje da važi od nedelje, 30. marta, i primenjivaće se narednih sedam meseci, zaključno sa 25. oktobrom, saopšteno je iz Aerodroma "Nikola Tesla".

U letnjem periodu planirano je povećanje obima redovnog avio-saobraćaja nacionalne kompanije "Jat Airways" i 17 inostranih kompanija.

Nacionalni prevoznik uvodi nove destinacije i to za Banja Luku (četiri puta nedeljno), Solun (tri puta nedeljno počevši od 1. juna), Oslo (dva puta nedeljno, od 6. juna do 26. septembra) i Pulu (dva puta nedeljno, od sredine juna do sredine septembra).

"Jat Airways" će povećati broj letova za Beč (sa 13 na 14), za Minhen (sa pet na sedam) i za Rim (sa šest na sedam).

Više neće biti "vezanih" letova na linijama Beograd-Amsterdam-Brisel-Beograd i Beograd-Larnaka-Tel Aviv-Beograd, već će se za svaku destinaciju leteti odvojeno.

"Jat Airways" planira da ostvari prosečno 212 letova nedeljno u redovnom saobraćaju u odnosu na 192 leta realizovana prošle godine, što je povećanje od 10,3%.

Od inostranih aviokompanija najveće povećanje prometa predviđa nemačka "Lufthansa" koja uvodi drugi dnevni let za Frankfurt, a od 14. aprila i treći dnevni let za Minhen.

Na taj način će ta kompanija svakodnevno obavljati šest letova ka gradovima u Nemačkoj.

Ukupno posmatrano, inostrane aviokompanije će u proseku obavljati 174 leta nedeljno u odnosu na prosečno ostvarenih 154 letova nedeljno prošle godine, što je povećanje za 10,8%.

Menadžment Aerodroma "Nikola Tesla" Beograd procenjuje da će tokom sedam meseci važenja letnjeg reda letenja ostvariti ukupan promet od 1,95 miliona putnika, što je povećanje za oko 12% u odnosu na isti period 2007. godine, kada je bilo 1,74 miliona putnika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.