NavMenu

Apex Technology i PAG Asia Capital preuzeli Lexmark International - Akcionarima 40,5 USD po akciji

Izvor: eKapija Ponedeljak, 05.12.2016. 08:37
Komentari
Podeli
(Foto: Edhar/shutterstock.com)
Konzorcijum investitora, na čelu sa Apex Technology Co. Ltd. i PAG Asia Capital, uspešno je završio preuzimanje Lexmark International, Inc, objavio je Lexmark.

Prema uslovima ugovora o spajanju, najavljenog u aprilu 2016. godine, akcionari Lexmarka dobiće 40,5 USD po akciji u gotovini. Legend Capital Management Co. Ltd. takođe je član ovog konzorcijuma.

Prethodno su pribavljene sve neophodne dozvole, uključujući dozvolu od akcionara Lexmarka i dozvole od regulatornih tela iz SAD, uključujući Komisiju za strane investicije, i iz Kine i drugih stranih pravosudnih sistema. Takođe su obezbeđeni i ostali uobičajeni uslovi za kompletiranje transkacije.


Konzorcijum će zadržati sedište Lexmarka u Leksingtonu, u američkoj državi Kentaki.

Dejvid Rider, bivši potpredsednik i glavni finansijski direktor Lexmarka, imenovan je za novog predsednika i izvršnog direktora kompanije, nasledivši na toj poziciji Pola Ruka.

Grupa Lexmark's Enterprise Software biće odvojena od Lexmarka i pripojena Kofax-u. Konzorcijum i Lexmark će pokrenuti proces prodaje poslovanja, uz fokus na porast poslovanja u domenu štampanja i skeniranja, naročito u Kini i regionu Azije i Pacifika.

Na Njujorškoj berzi više se ne trguje običnim akcijama Lexmark-a (NYSE: LXK).

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.