NavMenu

Intersport otvara 50 prodavnica u regionu - EBRD kompaniji odobrila 14 mil EUR kredita

Izvor: seebiz.eu Utorak, 29.11.2016. 15:55
Komentari
Podeli
(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) je kupcu Mercatorovog Intersporta ISI, kompaniji Sigur Retail Group, odobrila 14 mil EUR kredita za finansiranje akvizicija i širenje u jugoistočnoj Evropi.

Mercator je u septembru s poljskim fondom Enterprise VII, kojim upravlja Enterprise Investors, u septembru sklopio kupoprodajni ugovor vredan 34,5 mil EUR.

Intersport ISI u zemljama bivše Jugoslavije i Albaniji ima gotovo stotinu prodavnica i mnogobrojne franšizne partnere. Kompanija zapošljava gotovo 900 ljudi, prošle godine dostignuto je oko 81 mil EUR prihoda od prodaje.

Uz pomoć financijske pomoći EBRD-a, novi vlasnik planira do 2021. godine otvaranje 50 novih trgovina i dalji razvoj online prodaje. Pritom će Abanka osigurati dodatnih 2,5 mil EUR dugoročnog kredita i 5 mil EUR za obrtna sredstva.

Intersport ISI je na tržištu sportske opreme i odeće u regionu vodeći trgovac na malo, a finansijsko ulaganje će, prema rečima vodećih u Enterprise Investorsu i EBRD-u, njihov položaj još ojačati.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.