Izvor: N1 | Utorak, 29.11.2016.| 15:41
Izdvojite članak Odštampajte vest

Povećanje cene putarine smeta i vozačima i privredi - Za održavanje puteva godišnje potrebno oko 400 mil EUR

(Foto: Kekyalyaynen/shutterstock.com)
Cena putarine u Srbiji do kraja godine trebalo bi da poraste za 10%. Takvom odlukom Vlada Srbije izašla je u susret zahtevu koji joj je uputilo preduzeće Putevi Srbije. Da li je poskupljenje opravdano i kako bi moglo da utiče na srpsku privredu.

Dragan Stojanović, koji već 25 godina ima firmu Eurošped i bavi se transportom, tvrdi da povećanje cene putarine neće zasmetati samo vozačima, već će uticati na privredu. Tvrdi - veća putarina povećava cenu transporta, a samim tim naša roba neće biti dovoljno konkurentna za zapad.

- Cena našeg kilometra u svojoj strukturi sadrži čak jednu trećinu troška na svim evropskim putarinama od 15 eurocenti po kilometru u Srbiji do 49 eurocenti u Sloveniji. Pa pitam sebe ili druge pitam kako će naša privreda da izdrži taj udar, to povećanje cene - rekao je Stojanović.

S druge strane, u Putevima Srbije tvrde da cena putarine nije povećana od 2008. godine, kada je povećanje bilo 18% u odnosu na prethodni period. A od tada povećali su se troškovi materijala i opreme, koji se koriste za održavanje auto-puteva.

- Predloženo povećanje putarine od 10% je minimalno povećanje, a ta cena bila bi niža od realne ekonomske cene koja odražava pune troškove izgradnje, održavanja i upravljanja autoputevima. Prihod od naplate putarine u prvih 10 meseci ove godine iznosi 14,19 mil EUR i novac prikupljen od putarine koristi se isključivo za održavanje autoputeva u Srbiji - navodi se u saopštenju Puteva Srbije.

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović nedavno je istakla da u proteklih 10 godina putevi u Srbiji nisu dobro održavani. Iz transportnih firmi tvrde da postoje i alternativni načini kako država da dođe do sredstava neophodnih za održavanje puteva.

(Foto: Bullstar/shutterstock.com )
- Na primer, Turci su svoje prevoznike, a i strane prevoznike koji izvoze robu iz Turske, stimulisali na sledeći način. Ko dolazi na granicu sa tovarnim listom ili karnetom, dobija gorivo skoro duplo jeftinije, bez akciza. To je jedan od načina kako stimuliasati izvoznika ili od tog novca koji je naplaćen davati za putarine - smatra Dragan Stojanović.

Nakon ovog poskupljenja cena putarine do Niša za automobil umesto trenutnih 730 dinara iznosiće 800 dinara dok će najveće poskupljenje osetiti vozači kamiona, jer će cena putarine iznositi oko 5.000 dinara. Stručnjaci tvrde da ovo povećanje ne bi bilo strašno da država redovno ulaže u održavanje.

- Na primer, vi kada se vozite i kada pređete iz Hrvatske u Srbiju, vi kao da ste došli na makadam kada nije bilo asfalta. Znači to je naš kolovoz koji je napravljen pre 40 godina i još je u tom stanju. Kod auto puteva sredstva se koriste za otplatu investicije, za održavanje, za upravljanje auto putem i naplatu putarine. Ta sredstva od naplate putarine očigledno nisu iskorišćena da se plati zimsko, letnje a pogotovo investiciono održavanje - kaže Draženko Glavić sa Saobraćajnog fakulteta.

Prema rečima stručnjaka sa saobraćajnog fakulteta - da bi se putevi održavali kako treba potrebno je oko 400 mil EUR, a sada se izdvaja oko 50 mil EUR. Međutim, ni sa povećanjem od 10%, tvrde, ne može se mnogo uraditi.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.