Izvor: eKapija | Ponedeljak, 28.11.2016.| 15:29
Izdvojite članak Odštampajte vest

Besplatna radionica web programiranja za devojke 10. i 11. decembra u Beogradu

Rails Girls najavljuje novu besplatnu radionicu programiranja za devojke, koja će 10. i 11. decembra biti održana u Beogradu.

- Rails Girls zajednica u Srbiji postaje sve mnogobrojnija. Nakon prve radionice koja je održana u Beogradu 2013. godine, pojavili su se ogranci u Novom Sadu i Kraljevu. Osim dve radionice godišnje u letnjem i zimskom periodu, održano je i nekoliko follow-upova, ali i drugih događaja koji su upravo okupljali devojke koje se bave ili žele da počnu da se bave programiranjem. Veliko interesovanje koje ne prestaje rezultiralo je time da će u narednih godinu dana biti održani programi koji će po kapacitetima biti znatno veći i koji će moći da uključe sve one koji su zainteresovani da se pridruže ovoj zajednici, kao učesnici, mentori, saradnici - najavljuju iz Rails Girls.

Decembar je vreme kada se okuplja mentorski tim koji kroz radionicu pomaže devojkama da savladaju prve korake u web programiranju koristeći Ruby on Rails tehnologiju.

- RGB radionica je osmišljena za sve srednjoškolke, studentkinje ili zaposlene devojke, koje žele da prošire svoje znanje ili da se upoznaju sa novom tehnologijom. Prethodno iskustvo u programiranju nije neophodno, ali svakako ne može biti na odmet - kažu iz Rails Girls.

Nova RGB radionica biće održana u coworking prostoru My Work, u Kneza Miloša, preko puta Londona.

Tokom ovog vikenda, kao i do sad, učesnice će raditi u malim grupama sa svojim mentorima i mentorkama. Cilj je da na kraju drugog dana imaju gotov sajt ili blog koji su same napravile. Osim toga što savladavaju nove veštine, u prilici su da se oprobaju u nečemu što im je ranije možda bilo potpuno nepoznato. Dok u prijatnoj atmosferi bez suzdržavanja od "glupih" pitanja uče, ovo je prilika da se oslobode i uvere da predrasude o programiranju kao "muškoj" profesiji nisu tačne.

Prijavni formular možete pogledati OVDE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.