NavMenu

Besplatna radionica web programiranja za devojke 10. i 11. decembra u Beogradu

Izvor: eKapija Ponedeljak, 28.11.2016. 15:29
Komentari
Podeli
Rails Girls najavljuje novu besplatnu radionicu programiranja za devojke, koja će 10. i 11. decembra biti održana u Beogradu.

- Rails Girls zajednica u Srbiji postaje sve mnogobrojnija. Nakon prve radionice koja je održana u Beogradu 2013. godine, pojavili su se ogranci u Novom Sadu i Kraljevu. Osim dve radionice godišnje u letnjem i zimskom periodu, održano je i nekoliko follow-upova, ali i drugih događaja koji su upravo okupljali devojke koje se bave ili žele da počnu da se bave programiranjem. Veliko interesovanje koje ne prestaje rezultiralo je time da će u narednih godinu dana biti održani programi koji će po kapacitetima biti znatno veći i koji će moći da uključe sve one koji su zainteresovani da se pridruže ovoj zajednici, kao učesnici, mentori, saradnici - najavljuju iz Rails Girls.

Decembar je vreme kada se okuplja mentorski tim koji kroz radionicu pomaže devojkama da savladaju prve korake u web programiranju koristeći Ruby on Rails tehnologiju.

- RGB radionica je osmišljena za sve srednjoškolke, studentkinje ili zaposlene devojke, koje žele da prošire svoje znanje ili da se upoznaju sa novom tehnologijom. Prethodno iskustvo u programiranju nije neophodno, ali svakako ne može biti na odmet - kažu iz Rails Girls.

Nova RGB radionica biće održana u coworking prostoru My Work, u Kneza Miloša, preko puta Londona.

Tokom ovog vikenda, kao i do sad, učesnice će raditi u malim grupama sa svojim mentorima i mentorkama. Cilj je da na kraju drugog dana imaju gotov sajt ili blog koji su same napravile. Osim toga što savladavaju nove veštine, u prilici su da se oprobaju u nečemu što im je ranije možda bilo potpuno nepoznato. Dok u prijatnoj atmosferi bez suzdržavanja od "glupih" pitanja uče, ovo je prilika da se oslobode i uvere da predrasude o programiranju kao "muškoj" profesiji nisu tačne.

Prijavni formular možete pogledati OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.