Izvor: Dnevnik | Nedelja, 27.11.2016.| 09:14
Izdvojite članak Odštampajte vest

Begej čeka odluku poverilaca - Postupak prodaje zrenjaninskog brodogradilišta još nije okončan

Ilustracija (Foto: Xavier Fargas/shutterstock.com)
Postupak prodaje zrenjaninskog brodogradilišta Begej u stečaju nije okončan jer ponudu beogradske firme Rubikon Shipping Company od 96 miliona dinara, nisu prihvatili svi članovi Odbora poverilaca – kaže stečajna upravnica tog zrenjaninskog preduzeća Jelica Vukolić.

– U međuvremenu, dva člana Odbora dala su ostavke i sada se čeka da se sastav tog tela kompletira. Sve što će se dalje dešavati zavisi od odluke Odbora poverilaca, kada bude u punom sastavu, o aktuelnoj ponudi.

Ona napominje da bi bilo neumesno spekulisati o tome da li će aktuelna ponuda biti prihvaćena ili će biti raspisana nova prodaja.

Predstavnik radnika u Odboru poverilaca Srđan Jovanović po pitanju aktuelne prodaje za detalje je ekipu Dnevnika uputio na stečajnu upravnicu.

Podsetimo, Rubikon Shipping Company oglasio se početkom oktobra vešću da je Odbor poverilaca prihvatio njihovu ponudu od 96 miliona dinara za kupovinu zrenjaninskog brodogradilišta. Iz te kompanije tvrdili su da su već preduzeli korake da se brodogradilištu obezbedi struja, uz ambiciozni plan zapošljavanja i aktiviranja proizvodnih kapaciteta.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.