NavMenu

Rešenja za konkuretnost na globalnom tržištu - RLS merilna tehnika predstavila napredne tehnologije kao osnovu za optimizaciju proizvodnih procesa

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.11.2016. 13:54
Komentari
Podeli
RLS merilna tehnika
, visokotehnološka kompanija specijalizovana za razvoj i proizvodnju magnetnih indikatora pozicije, predstavila je sinoć na sastanku Slovenačkog poslovnog kluba u Beogradu, napredne tehnologije kao osnovu za optimizaciju proizvodnih procesa i konkurentnost kompanija na globalnom tržištu.

Kompanija je osnovana pre više od 20 godina, a prošle godine proglašena je za najbrže rastuće preduzeće u Sloveniji. Od 2000. godine njen suvlasnik je engleska multinacionalna kompanija Renishaw (50% vlasništva), od kada počinje zajednička saradnja na tržištu i u razvoju. Renishaw koji inovativnim proizvodima postavlja nove standarde na području merenja u proizvodnji, prodaje proizvode RLS merilne tehnike u više od 30 zemalja na svetu, a slovenačka kompanija rešenja i proizvode engleskog partnera u regionu. Koliku pažnju u engleskoj kompaniji pridaju inovacijama pokazuje podatak da su tokom prošle godine na razvoj uložili 68,6 miliona funti.

Nove napredne tehnologije, ideje i koncept poslovanja sada promovišu i u Srbiji.

Kako se moglo čuti na sinoćnjem skupu, komapnija Reinshaw je zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji sa partnerima iz globalne industrije, razvila tehnologije merenja pomoću kojih je moguće optimizovati proizvodne procese u pravcu proizvodnog vremena, kvaliteta proizvoda, optimizacije radnih mesta i korišćenja proizvodne opreme u svim segmentima.


- Osnovni cilj merne tehnike na srpskom tržištu je da se kompanije transformišu, kako bi bilo moguće optimizovati proizvodnju i samim tim postati konkurentniji i zanimljiviji za kupce na svetskom nivou – naglasili su.

Proizvodi i rešenja kompanije Reinshaw imaju primenu u velikom broju industrija: avioindustriji, poljoprivredi, automobilskoj industriji, građevinarstvu, industriji nafte i gasa, medicini...

Poslovnim partnerima i potencijalnim saradnicima predstsavnici RLS merilna tehnika i Reinshaw prezentovali su case studies, koji su kroz primenu ideja i proizvoda doveli do optimizacije proizvodnih pocesa. Tako su prisutni kroz predstavljanje kompanije i primere dobre prakse, bili u prilici da dobiju mnoštvo korisnih informacija i ideja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.