NavMenu

Knjaz Miloš sa dva nova standarda kvaliteta - "OHSAS 18001" i "SRPS ISO 14001:2005"

Izvor: Tanjug Petak, 21.03.2008. 08:25
Komentari
Podeli

Kompanija "Knjaz Miloš" je saopštila da je postala jedina komanija u Srbiji koja je dobila dva nova međunarodna sertifikata kvaliteta kojima se potvrđuje da kompanija iz Aranđelovca svojim zaposlenima obezbeđuje dobre uslove za rad, ali i da vodi računa o zaštiti životne sredine.

Radi se o međunarodnim sistemima standarda "OHSAS 18001" i "SRPS ISO 14001:2005", a istovremeno sa tom sertifikacijom, izvršena je i resertifikacija za postojeći standard ISO 9001 u "Knjaz Milošu", navedeno je u saopštenju kompanije.

Rade Pribićević, direktor za korporativne i regulatorne poslove "Danube Foods Group", u okviru koje posluje "Knjaz Miloš", je povodom uvođenja novih standard istakao da uvođenjem inovacija, "Knjaz" konstantno nastoji da potrošačima pruži zdrav i kvalitetan proizvod, da vodi računa o zaposlenima, kao i o životnoj sredini.

- Ovo je i još jedan dokaz našeg liderstva, i to liderstva u kvalitativnom smislu - naglasio je Pribićević.

Da bi jedna kompanija bila istinski lider, dodao je on, nije dovoljno da ostvaruje najveći udeo na tržištu, već je neophodno i da postavlja standarde i bude merilo za konkurenciju, a "Knjaz Miloš" je upravo takva kompanija.

Standard "OHSAS 18001" (Occupational Health and Safety Assessment Series) je sistem upravljanja zaštitom zdravlja i bezbednošću na radu, što znači da se sve opasnosti i štetnosti po zdravlje radnika eliminišu, ili se njihov uticaj smanjuje na najmanju moguću meru.

"SRPS ISO 14001:2005" je sistem upravljanja zaštitom životne sredine, što potvrđuje da je "Knjaz Miloš" kompanija koja se odgovorno odnosi prema životnoj sredini i zalaže za rešavanje problema u toj oblasti, a to postiže samo uz doprinos svakog zaposlenog, navodi se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.