Izvor: Tanjug | Petak, 21.03.2008.| 08:25

Knjaz Miloš sa dva nova standarda kvaliteta - "OHSAS 18001" i "SRPS ISO 14001:2005"

Kompanija "Knjaz Miloš" je saopštila da je postala jedina komanija u Srbiji koja je dobila dva nova međunarodna sertifikata kvaliteta kojima se potvrđuje da kompanija iz Aranđelovca svojim zaposlenima obezbeđuje dobre uslove za rad, ali i da vodi računa o zaštiti životne sredine.

Radi se o međunarodnim sistemima standarda "OHSAS 18001" i "SRPS ISO 14001:2005", a istovremeno sa tom sertifikacijom, izvršena je i resertifikacija za postojeći standard ISO 9001 u "Knjaz Milošu", navedeno je u saopštenju kompanije.

Rade Pribićević, direktor za korporativne i regulatorne poslove "Danube Foods Group", u okviru koje posluje "Knjaz Miloš", je povodom uvođenja novih standard istakao da uvođenjem inovacija, "Knjaz" konstantno nastoji da potrošačima pruži zdrav i kvalitetan proizvod, da vodi računa o zaposlenima, kao i o životnoj sredini.

- Ovo je i još jedan dokaz našeg liderstva, i to liderstva u kvalitativnom smislu - naglasio je Pribićević.

Da bi jedna kompanija bila istinski lider, dodao je on, nije dovoljno da ostvaruje najveći udeo na tržištu, već je neophodno i da postavlja standarde i bude merilo za konkurenciju, a "Knjaz Miloš" je upravo takva kompanija.

Standard "OHSAS 18001" (Occupational Health and Safety Assessment Series) je sistem upravljanja zaštitom zdravlja i bezbednošću na radu, što znači da se sve opasnosti i štetnosti po zdravlje radnika eliminišu, ili se njihov uticaj smanjuje na najmanju moguću meru.

"SRPS ISO 14001:2005" je sistem upravljanja zaštitom životne sredine, što potvrđuje da je "Knjaz Miloš" kompanija koja se odgovorno odnosi prema životnoj sredini i zalaže za rešavanje problema u toj oblasti, a to postiže samo uz doprinos svakog zaposlenog, navodi se u saopštenju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.