Izvor: eKapija | Sreda, 23.11.2016.| 15:12
Izdvojite članak Odštampajte vest

Fond za razvoj odobrio još 30 kredita za privrednike početnike

(Foto: rangizzz/shutterstock.com)
Upravni odbor Fonda za razvoj odobrio je na poslednjoj sednici novih 30 kredita za početnike u ukupnom iznosu od 70 miliona dinara, odobrenih po Programu podsticanja razvoja preduzetništva. To je samo jedan od 33 programa podrške Vlade Srbije kroz Godinu preduzetništva sektoru mikro i malih preduzeća i preduzetnika.

Program sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Fondom za razvoj Republike Srbije, a podrška obuhvata kombinaciju 30% bespovratnih sredstava i 70% kredita Fonda za razvoj, tako je od 70 miliona dinara danas odobrenih preduzetnicima koji započinju biznis, 20 miliona dinara u bespovratnim sredstavima, a ostatak povoljan kredit Fonda.

Upravni odbor Fonda će u narednom periodu, jednom mesečno, razmatrati sve pristigle zahteve po ovom programu, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Pored ovoga, Upravni odbor Fonda za razvoj odobrio je još 17 povoljnih kredita po sopstvenim programima za podršku investicijama i nabavku trajnih obrtnih sredstva.

Sve informacije o odobrenim zahtevima za kredit objavljene su na sajtu Fonda za razvoj, a spisak svih realizovanih zahteva za kredit i isplaćenih sredstava biće objavljen na sajtu, odmah nakon ispunjenja svih potrebnih zakonskih procedura i isplate kredita.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.