NavMenu

Privredna komora Srbije za slobodan protok robe sa Kosovom i Metohijom

Izvor: Tanjug Četvrtak, 20.03.2008. 12:28
Komentari
Podeli

Privredna komora Srbije se zalaže za apsolutno slobodan protok robe sa Kosovom i Metohijom, prema sporazumu CEFTA, jer Srbija ne sme da izgubi Kosovo kao tržište, što bi mnogi jedva dočekali, izjavio je juče (19. mart 2008. godine) direktor Biroa PKS za regionalnu saradnju Milivoje Miletić.

Na sednici Odbora za hemijsku, farmaceutsku i gumarsku industriju, Miletić je podsetio da je UNMIK potpisnik sporazuma CEFTA u ime carinske teritorije Kosova, napominjući da je posle problema koji su nastali nelegitimnim proglašenjem Kosova, formiran radni tim sa zadatkom da uspostavi ekonomski suverenitet nad delovima Kosova koji Srbiju priznaju kao svoju državu.

Prema njegovim rečima, ne bi trebalo da bude nikavih problema u trgovini sa tim područjem, ali su se sada pojavili problemi oko povraćaja PDV i da se čine napori da se izbegne dvostruko oporezivanje.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.