Izvor: Beta | Ponedeljak, 21.11.2016.| 15:24
Izdvojite članak Odštampajte vest

Obnova tri deonice železničkog Koridora 10 po planu - Završetak radova do maja 2017.

Radovi na rekonstrukciji tri deonice železničkog Koridora 10 između Niša i Preševa, ukupne dužine 46,5 kilometara, teku po planu, a njihov završetak se očekuje do maja 2017. godine, saopšteno je danas iz Infrastruktura železnica Srbije. Agenciji Beta rečeno je da zbog radova na rekonstrukciji, koji obuhvataju zamenu drvenih pragova, tucanika i šina, međunarodni putnički vozovi na relaciji Beograd-Skoplje-Solun neće saobraćati do 10. decembra.

U okviru prve faze radova na deonici Bujanovac – Bukurevac, ukupne dužine 13,7 kilometara, do sada su završeni svi građevinski radovi, a ugrađeno je 22.800 drvenih pragova, više od 40.000 kubika tucanika, kao i oko 28.000 metara šina.

Na toj deonici utrošeno je više od 30.000 kubika šljunka i drugog materijala za izradu nasipa i pratećih objekata.

Završetak radova na deonici Bujanovac - Bukurevac očekuje se do kraja novembra, a na deonici Vranjska Banja - Ristovac, koja je duga ukupno 17,7 kilometara, očekuje se da radovi budu završeni do kraja godine.

Radovi na rekonstrukciji treće deonice južnog dela Koridora 10, Vinarci - Đorđevo, ukupne dužine 15 kilometara, počeli su 20. oktobra, a do sada je urađeno više od jedne trećine građevinskih radova na koloseku.

Izvođač radova je ruska kompanija RŽD International sa domaćim podizvođačima, a vrednost građevinskih radova na ove tri deonice je oko 26,4 mil USD, što se finansira iz ruskog kredita za modernizaciju srpske železnice.

Radovi na rekonstrukciji pruge na južnom delu železničkog Koridora 10 počeli su 18. aprila, a za vreme izvođenja na pruzi Beograd -Skoplje - Solun do Preševa, odnosno do granice sa Makedonijom, saobraćaju samo teretni vozovi, zbog kojih se pruga otvara za saobraćaj na 36 sati.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.